Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Δικαιώνεται ο αγώνας των κατοίκων

Με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, δε θα κοπούν τα δέντρα

Δικαιώθηκε ο αγώνας των κατοίκων στα Πατήσια, πετυχαίνοντας να μην καταστραφεί ένας απ' τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της περιοχής, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων.

Η δημοτική αρχή Αθήνας (ΝΔ) απεργαζόταν τη μετατροπή του χώρου σε υπόγειο πάρκινγκ, ενώ, παράλληλα, ισχυριζόταν ότι ο υπέργειος χώρος θα παραμείνει πάρκο. Να σημειωθεί, σε αυτό το σημείο, ότι σε καμιά άλλη πλατεία με υπόγειο πάρκινγκ (π.χ. Εθνικής Αντίστασης) δεν υπάρχει πράσινο.

Στην τελευταία συνεδρίασή της, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής έκρινε ότι δεν πρέπει να κοπούν τα δέντρα, κάτι που είχε αποφασίσει, πριν από περίπου ένα χρόνο και το δασαρχείο Αθήνας. Με αυτόν τον τρόπο ματαιώνεται προς το παρόν το σχέδιο του δήμου αλλά και της μεγαλοκατασκευαστικής εταιρείας που είχε αναλάβει την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης. Με βάση τη συμφωνία δήμου - εταιρείας, η κατασκευαστική θα εκμεταλλευόταν το πάρκινγκ για ...30 χρόνια.

«Η Αθήνα του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, που κατοικείται από σκληρά εργαζόμενους και μετανάστες, δεν έχει άλλα περιθώρια ανάσας και οξυγόνου», σημείωσε στον «Ρ» η Βέρα Καραγιάννη, διαμερισματική σύμβουλος 6ου Διαμερίσματος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα». «Η "Συμπαράταξη", επισήμανε, τονίζει πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κατοίκων μέσα και μαζί στον αγώνα τους μέχρι να σωθεί οριστικά αυτός ο μικρός πνεύμονας πρασίνου, από τα νύχια των μεγαλοκατασκευαστών και της δημοτικής αρχής που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ