Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
«Γαλαζοπράσινοι» βαστάζοι του αυταρχισμού και της βίας

Με τις «ευλογίες» των «γαλαζοπράσινων» αιρετών που απαρτίζουν τον Σύνδεσμο Καθαριότητας Κέρκυρας εκδηλώθηκε η τρομοκρατική δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους της Λευκίμμης, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο μιας 43χρονης γυναίκας και συλλήψεις 15 συνολικά ατόμων. Αυτό επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο σε έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το οποίο δηλώνεται σαφώς και ξεκάθαρα ότι «η διοίκηση του Συνδέσμου με συνεχείς αναφορές της προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, ζήτησε τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη κατασκευή του έργου από την ανάδοχο εταιρεία» (ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΤΕ).

Αποδεικνύεται έτσι η στήριξη που παρέχουν οι εκπρόσωποι- συνοδοιπόροι και σε τοπικό επίπεδο αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής για την εφαρμογή της οποίας σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, χτες οι αντίστοιχες του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιούν την κρατική καταστολή και βία με τη συνενοχή των ημετέρων τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οπως στην περίπτωση της Λευκίμμης, για να χτυπηθεί ο αγώνας των κατοίκων για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, από την κατασκευή μιας ακόμη σύγχρονης χωματερής. Και όπως συνέβη σε πλείστους άλλους αγώνες αντίστασης και πάλης, ενάντια σ' αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς και στην κατοικία.

Τα παραπάνω, βεβαίως, επιβεβαιώνουν την ανάγκη οργανωμένης μαζικής λαϊκής απάντησης απέναντι στον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση της κυβερνητικής πολιτικής που χτυπά τα λαϊκά δικαιώματα. Αλλά, βεβαίως, αναδείχνουν την ανάγκη της καταδίκης και των εκπροσώπων της πολιτικής αυτής σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο που δε διστάζουν να «τσακίσουν» όσους και όσες στέκονται εμπόδιο στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ