Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να πληρωθούν την υπερεργασία ζητούν οι πυροσβέστες

Την άμεση καταβολή του δασικού επιδόματος αλλά και την αποζημίωση υπερεργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού, ζητά - με ανακοίνωσή της - η Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με αυτή, το αρχηγείο ακόμα δεν έχει ανακοινώσει ούτε το ύψος του επιδόματος ούτε τον τρόπο χορήγησής του, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως η πρόθεση του Αρχηγείου για καταβολή αποζημίωσης στους πυροσβέστες για απασχόληση πέραν του ωραρίου, πρέπει να κινηθεί στη σωστή βάση - σύμφωνα με την Ενωση των Αξιωματικών - που είναι η αποζημίωση με την αμοιβή που ισχύει σήμερα για εργασία πέραν του πενθήμερου.

Από εκεί και πέρα, δεν έλειψαν οι δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και αυτό το Σαββατοκύριακο. Μόνο στην Αττική, την Κυριακή ξέσπασαν τρεις φωτιές - σε Κορωπί, Λαύριο και Καματερό - που τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Χτες, η πιο σημαντική εκδηλώθηκε στην Αυλίδα, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ελέγχθηκε σύντομα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 6 χτες το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, εκδηλώθηκαν 30 δασικές πυρκαγιές. Για σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αυξημένος είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αθήνα, Ανατολική Αττική και Εύβοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ