Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιδιώκει υλοποίηση της πυρηνικής συμφωνίας

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Την παραίτησή του από την κυβέρνηση συνασπισμού εξετάζει το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), μετά την εμμονή της κυβέρνησης να υπογράψει την πυρηνική συμφωνία με τις ΗΠΑ και τις δηλώσεις ότι το εγχείρημα θα προχωρήσει, ακόμα και με το ρίσκο του να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Η Ουάσιγκτον από την πλευρά της πιέζει ασφυκτικά πλέον την ινδική κυβέρνηση να προχωρήσει στη συμφωνία, ώστε να υλοποιηθεί πριν τις αμερικανικές εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβρη.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) καταγγέλλει την επιμονή του πρωθυπουργού να ζητήσει την κοινοβουλευτική επικύρωση της πυρηνικής συμφωνίας, σημειώνοντας συγκεκριμένα γεγονότα που αποδεικνύουν σκοπιμότητα και βαθύτερη στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ - Ινδίας, που θα προκύψει, υποθηκεύοντας το μέλλον της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στην Ουάσιγκτον.

Η Συμφωνία περί των δικλείδων ασφαλείας δε δόθηκε στην Επιτροπή των αριστερών κομμάτων, ούτε δημοσιοποιήθηκε.

Αυτή η στάση της κυβέρνησης δείχνει ότι αγνοεί - όπως τονίζει το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) - το Κοινοβούλιο και επιδίωξή της είναι να ολοκληρώσει τη δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στον Πρόεδρο Μπους τον Ιούλη του 2005, παρά το ότι ο λαός της χώρας και το Κοινοβούλιο αντιτάχθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ