Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Το «παίζει»... εντιμότερος διαχειριστής

Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ στην προχτεσινή απόφαση του εισαγγελέα να κλείσει την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ, κίνηση που η Χ. Τρικούπη χρεώνει ευθέως στην κυβέρνηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση σηκώνει τους τόνους, πασχίζοντας να εμφανιστεί ως εντιμότερος διαχειριστής του συστήματος, έναντι της ΝΔ, καθώς ουσιώδεις διαφορές στα μείζονα πολιτικά ζητήματα δεν έχουν.

Χτες ο πρόεδρος Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε έγκλημα και εκτροπή, πολιτική και δικαστική - της οποίας την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και η ηγεσία της Δικαιοσύνης - το γεγονός ότι έκλεισε η προανακριτική διαδικασία. «Αρον - άρον» όπως είπε και επειδή δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία που ενοχοποιούσαν τη ΝΔ. Αναφερόταν σε δημοσιεύματα εφημερίδων που φωτογραφίζουν τον υπουργό Πολιτισμού Μ. Λιάπη ότι διατηρούσε σχέσεις με το μεγαλοστέλεχος της ΖΗΜΕΝΣ και εμπλεκόμενο στις μίζες που φέρονται να δόθηκαν στο δικομματισμό, Μ. Χριστοφοράκο.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την προανακριτική διαδικασία ως διάτρητη, έκανε λόγο για επιλεκτικές διαρροές και πρόσθεσε ότι βολεύει την κυβέρνηση να κλείσει τη διαδικασία επικεντρώνοντας στο χρηματισμό μόνο του ΠΑΣΟΚ μέσω Τσουκάτου, όπως ο τελευταίος μαρτυρά. Αναφέρθηκε στις πληροφορίες εκ Γερμανίας περί πολλών εκατομμυρίων που όδευσαν προς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να γίνει προσπάθεια να βρεθεί «ποιους αφορούν και να έχουμε τα ονόματα και να αποκαλυφθούν».

Πάντως, στην πρόταση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνου, να κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα και ο Κ. Σημίτης, απάντησε ότι «το ζητούμενο δεν είναι, για επικοινωνιακούς λόγους, να φωνάξουμε έναν τέως πρωθυπουργό για να μας πει τι γνωρίζει».

Τέλος, παραδέχτηκε ότι η υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ δεν περιορίζεται στο ταξίδι του Λιάπη, αλλά «ότι υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν με πολιτικό χρήμα και τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα ακόμα και απ' την περίφημη υπόθεση Τσουκάτου», ότι «υπάρχουν μεγαλύτερα ζητήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή δε βγαίνουν στην επιφάνεια».

Την άποψη αυτή έκφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος λέγοντας ότι «το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα μικρό πρόβλημα ενός ή δύο ατόμων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ