Παρασκευή 4 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Λύση η κινητοποίηση του λαού

Ανακοίνωση για τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία

Από τη συμμετοχή του ΚΚ Τουρκίας στη φετινή εργατική Πρωτομαγιά που χτυπήθηκε βάναυσα από τις δυνάμεις καταστολής

Associated Press

Από τη συμμετοχή του ΚΚ Τουρκίας στη φετινή εργατική Πρωτομαγιά που χτυπήθηκε βάναυσα από τις δυνάμεις καταστολής
Για «αστυνομικό πραξικόπημα», που λαμβάνει χώρα στην Τουρκία, κάνει λόγο το ΚΚ Τουρκίας, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τις πρόσφατες συλλήψεις και τις φήμες περί προετοιμασίας στρατιωτικού πραξικοπήματος. Το ΤΚΡ αναφέρει ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις ενεργώντας υπό τις εντολές του ΑΚΡ, συνέλαβαν και έθεσαν υπό κράτηση πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων στρατιωτικούς εν αποστρατεία, δημοσιογράφους, πολιτικούς και ακαδημαϊκούς. Ο αριθμός των κρατουμένων αυξάνεται συνεχώς. Γραφεία εφημερίδων, οργανώσεις και σπίτια λεηλατούνται», υπογραμμίζοντας ότι «δηλώσεις οι οποίες διαβεβαιώνουν ότι αυτή η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για προστασία της δημοκρατίας και εξάλειψη της απειλής στρατιωτικού πραξικοπήματος, είναι ψέματα. Διαδίδοντας φήμες για στρατιωτικό πραξικόπημα το ΑΚΡ κάνει το δικό του».

Το ΤΚΡ θυμίζει ότι «στην Τουρκία τα στρατιωτικά πραξικοπήματα αποτελούν πραγματικότητα. Υποβοηθούμενα από τις ΗΠΑ στρέφονταν πάντα ενάντια στον εργαζόμενο λαό, στους αριστερούς και τους πατριώτες. Σήμερα το ΑΚΡ αποτελεί το αρχηγείο του εχθρού απέναντι στον εργαζόμενο λαό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΑΚΡ υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές», ξεκαθαρίζοντας ότι «για τη χώρα και το λαό μας, δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος που θα μπορούσε να υποκινήσει αντιδραστικά σχέδια σήμερα», χαρακτηρίζοντας το ΑΚΡ ως συγκεκριμένη και πραγματική απειλή όπως ακριβώς το φασιστικό πραξικόπημα της 12ης Σεπτέμβρη του 1980.

Τονίζεται στην ανακοίνωση ότι «ο λαός μας πρέπει να οργανωθεί ενάντια σε αυτή την απειλή και να χτίσει εμπόδια ενάντια στις αντιδραστικές και φιλο-αμερικανικές επιθέσεις», καθώς «έχει έρθει η ώρα να πούμε "ΣΤΟΠ" στο ΑΚΡ, που είναι το υποχείριο των ΗΠΑ και ο κληρονόμος της 12ης Σεπτέμβρη. Ούτε συμμορίες, ούτε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα δε θα σταματήσουν το ΑΚΡ» και καταλήγει ότι «το μέλλον της χώρας εξαρτάται από την κινητοποίηση του λαού μας».

Στην Τουρκία διοργανώθηκαν ποικίλες κινητοποιήσεις στις 2 Ιούλη, με αφορμή την επέτειο της σφαγής των «προκατόχων του ΑΚΡ» στο Σίβας, όπου κλήθηκαν να δώσουν το «παρών» οι προοδευτικοί, επαναστάτες και αριστεροί άνθρωποι, που το ΤΚΡ ζητά να στηρίξουν και την πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιούλη, «Ενάντια στο ΑΚΡ» στο Μπεϊογλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ