Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Απεργία και πορεία των εργαζομένων

Το θέμα έφεραν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Πατάκης και Ν. Γκατζής

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την τελική δικαίωση, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, που χτες πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τις 16 Ιούλη και όλων των νυχτερινών και αργιών από 1-1-2000. Καταγγέλλουν, δε, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που αρνείται την καταβολή των χρημάτων τους, με πρόσχημα ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, όπως αρνείται, επίσης, την κάλυψη των 50 οργανικών θέσεων που υπάρχουν στο νοσοκομείο.

Στα πλαίσια της χτεσινής απεργιακής κινητοποίησής τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χρονίων Παθήσεων πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης. Η πορεία κατέληξε στη Νομαρχία Τρικάλων, όπου αντιπροσωπεία του Συλλόγου τους επέδωσε το ψήφισμα της απεργίας στο νομάρχη Στ. Πατραμάνη.

Στη Βουλή

Τα προβλήματα των εργαζομένων στο Θεραπευτήριο έφεραν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης και Νίκος Γκατζής, με Ερώτηση που κατέθεσαν για τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Αλέκο Παπαδόπουλο.

Οι εργαζόμενοι, εκτός απ' τα δεδουλευμένα, ζητούν, όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, να γίνει ο οικονομικός έλεγχος στα απολογιστικά βιβλία του θεραπευτηρίου, ο οποίος, αν και προβλέπεται, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει, κάτι που δημιούργησε προβλήματα και είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η χρηματοδότηση του ιδρύματος και να μην μπορεί τώρα να διεκδικήσει τις επιχορηγήσεις που δικαιούται.

Να σημειωθεί, τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, ότι η λειτουργία του Θεραπευτηρίου άρχισε το 1992 και περιθάλπει άτομα με ειδικές ανάγκες όχι μόνο από το Νομό Τρικάλων, αλλά και από γειτονικούς νομούς. Σήμερα στο Ιδρυμα εργάζονται 49 υπάλληλοι, ενώ οι προβλεπόμενες θέσεις είναι 99.

«Οι εργαζόμενοι για μήνες ζητούν τη λύση των παραπάνω προβλημάτων, μέχρι τώρα όμως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο», υπογραμμίζουν οι κομμουνιστές βουλευτές και ρωτούν τον υπουργό Υγείας τι μέτρα θα πάρει για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους γιατρούς, καθώς και για να γίνει ο οικονομικός έλεγχος στα απολογιστικά βιβλία του θεραπευτηρίου. Τέλος τον ρωτούν αν προτίθεται να προχωρήσει, και πότε, στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι 50 κενές οργανικές θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ