Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Εικαστικά
Εικόνες θηλυκού γένους

Εργο της Κατερίνας Μαρούδα
Εργο της Κατερίνας Μαρούδα
Αναδρομική έκθεση της Σίλειας Δασκοπούλου, εγκαινιάζεται στις 10 Οκτώβρη στην γκαλερί «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9). Εως τις 5/11 θα εκτεθούν 40 έργα που συνθέτουν την πορεία της ζωγράφου, την αναζήτηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και προσθέτουν στο «ψηφιδωτό» της τέχνης, στοιχεία του χτες, του σήμερα, του αύριο. Παράλληλα με την έκθεση κυκλοφορεί μονογραφία της ζωγράφου με μελέτη του έργου της από τη Μαρία Μαραγκού.

  • Εκθεση ζωγραφικής της Φανής Αϊνατζή εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (7μμ) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Πρόκειται για την πρώτη ατομική της έκθεση, που περιλαμβάνει κυρίως τοπία σε λάδι και ακουαρέλες. Η Φ. Αϊνατζή, γεννήθηκε στη Δράμα. Το 1989 αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ και αργότερα ακολούθησε δύο κύκλους σπουδών, στην παρισινή Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι και στης Λωζάννης. Η έκθεση έργων της στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» θα διαρκέσει έως τις 25/10.
  • Στις 16 Οκτώβρη (8μμ) εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Εποχές» (Κηφισίας 263, Κηφισιά), ατομική έκθεση ζωγραφικής της Βάλιας Δαβράδου. Οπως γράφει ο Εμ. Μαυρομμάτης «Το σχέδιο από την αρχική παρατήρηση της ταυτότητας της επεξεργασίας του, γίνεται ρυθμός, δηλαδή στοιχείο της οργανωτικής λειτουργίας και της τακτοποίησης της εικόνας. Το χρώμα σ' αυτά τα έργα υποβιβάζει την ταυτότητα του αντικειμένου του για να αναδείξει το απεριόριστο της επιφάνειας στην οποία εργάζεται...».
  • Δημιουργία της Σίλειας Δασκοπούλου
    Δημιουργία της Σίλειας Δασκοπούλου
    Δημιουργίες της γλύπτριας Λουίζ Μπουρζουά, παρουσιάζονται - για πρώτη φορά στη χώρα μας - στην γκαλερί «Καππάτος» (Αγίας Ειρήνης 6 και Αθηνάς). Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 4 Οκτώβρη και θα διαρκέσει έως τις 25 Νοέμβρη. Θα εκτεθούν γλυπτά και σχέδια από την ενότητα «Φόρος τιμής στην Ντυράς». Η σειρά των έργων έγινε το 1995 με την ευκαιρία της παρουσίασης δύο θεατρικών έργων της συγγραφέως Μ. Ντυράς. Παρουσιάστηκαν στο Παρίσι, στο Ελσίνκι και τη Γερμανία.
  • Εγκαινιάζεται στις 5 Οκτώβρη στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7), έκθεση έργων ζωγραφικής της Κατερίνας Μαρούδα. Η ζωγράφος επιχειρεί να περιγράψει τις διαφορετικές «μεταμφιέσεις» του τροχού σε μια αλληλουχία κινήσεων και διαδρομών που αυτός πραγματοποιεί ανάμεσα σε άγνωστους τόπους. Συχνά θυμίζουν τμήματα φρούτων, φέτες πορτοκαλιού καλά στερεωμένες σε άξονες, που καταλήγουν σε σέλες - καρδιές. Παράλληλα με την προσωποποίηση των αντικειμένων εμφανίζονται οι ανθρώπινες φιγούρες εντελώς περιστασιακά και με τρόπο ιδιαίτερο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27/10.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ