Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ ΑΒΕΕ»
Βάζει λουκέτο στο εργοστάσιο της Χαλκίδας

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι 230 εργαζόμενοι

Κυνικά και απροκάλυπτα, η εργοδοσία της «ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ ΑΒΕΕ», που δραστηριοποιείται στον τομέα των ειδών υγιεινής, ανακοίνωσε χτες την πρόθεσή της να προχωρήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας, μέχρι το τέλος του ερχόμενου Σεπτέμβρη και να απολύσει τους 230 περίπου εργαζόμενους. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε χτες ο γενικός διευθυντής σε συνάντηση με το σωματείο και εργαζόμενους.

Οι λόγοι που επικαλείται η επιχείρηση είναι η γνωστή «καραμέλα» της ανταγωνιστικότητας, παρότι δέχεται ότι συνολικά η εταιρεία παρουσιάζει κερδοφορία. Ετσι, 230 εργαζόμενοι, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται για πάνω από 20 χρόνια, πετιούνται στο δρόμο. Η εταιρεία, μάλιστα, αποφάσισε να κλείσει το παραγωγικό τμήμα και να κρατήσει μόνο το εμπορικό, κάνοντας εισαγωγές από άλλα εργοστάσιά της σε άλλες χώρες με μικρότερο «εργατικό κόστος», όπως ισχυρίζεται.

Σε αγωνιστική κατεύθυνση είναι το προσκλητήριο της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ, που καλεί την εργατική τάξη του νομού, τους εργαζόμενους σε καθολική αντίσταση, ρήξη και ανατροπή αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της. Το σωματείο, σε συνεδρίαση της διοίκησης, απέρριψε την πρόταση της εταιρείας και απαιτεί τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, όπου θα ληφθούν και συγκεκριμένες αποφάσεις.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο Κώστας Σαμαρτζής, γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων, «η απόφαση της εργοδοσίας είναι απόρροια των πολιτικών που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, που επιτρέπουν την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη λειτουργία του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας που είναι κερδοφόρα για το μεγάλο κεφάλαιο, ρίχνουν, όμως, στην ανεργία και τη φτώχεια τους εργαζόμενους, αφού τους αφαιμάξουν πρώτα. Αυτά καλούμαστε τώρα να αντιπαλέψουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ