Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Προχωρά την πυρηνική συμφωνία

ΤΟΚΙΟ, ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του G8, στην Ιαπωνία, είχαν χτες ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμόχαν Σίνγκχ και ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, με θέμα την υλοποίηση της πυρηνικής συμφωνίας Ινδίας - ΗΠΑ. Παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα, ο Μ. Σινγκχ δήλωσε ότι Ινδία και ΗΠΑ πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν το χαρακτήρα μιας γνήσιας στρατηγικής συνεργασίας, ενώ ο Τζ. Μπους υπογράμμισε τη σημασία της πυρηνικής συμφωνίας.

Εν τω μεταξύ, πρόταση μομφής στην ινδική κυβέρνηση κατέθεσαν τα αριστερά κόμματα, μεταξύ των οποίων το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) και ΚΚ Ινδίας, ώσε να αναγκαστεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Εχθές τα αριστερά κόμματα ανακάλεσαν και επίσημα τη στήριξή τους στην κυβέρνηση, δεδομένης της πρόθεσής της να προχωρήσει στην πυρηνική συμφωνία με τις ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας ότι δεσμεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας στα συμφέροντα της Ουάσιγκτον.

Ο ΓΓ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), Πρακάς Καράτ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αγνόησε το Κοινοβούλιο και προχώρησε αδιαφανώς με την περιβόητη πυρηνική συμφωνία, ενώ ζητά από την κυβέρνηση απαντήσεις στο ποιος καθορίζει ότι η έκθεση της ΙΑΕΑ σχετικά με τις δικλίδες ασφαλείας της συμφωνίας είναι απόρρητη και δεν μπορεί να υπάρξει ενημέρωση του Κοινοβουλευτικού Σώματος, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι βυθίζει τη χώρα σε πολιτική κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ