Παρασκευή 11 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Από σήμερα στον Ωρωπό

Ανοίγει σήμερα τις «πύλες» του το διήμερο Φεστιβάλ των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που είναι αφιερωμένο στην αντιδικτατορική πάλη της νεολαίας και τη 40χρονη ιστορία της ΚΝΕ, η οποία ιδρύθηκε και θέριεψε μέσα στα χρόνια της εφταετίας. Το Φεστιβάλ γίνεται σ' έναν ιστορικό χώρο, σημαδεμένο από τους αγώνες της περιόδου, στις φυλακές Ωρωπού.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν κάθε μέρα στις 7.30 μ.μ. Αύριο θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ σήμερα θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του Κόμματος. Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφικού - αρχειακού υλικού και βιβλίου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ανοιγμα των εκδηλώσεων. Θεατρικό έργο με τίτλο: «Ο καταδότης». Ομιλία του Γιάννη Γκιόκα, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή Αττικής του ΚΚΕ. Προβολή ντοκιμαντέρ με το χρονικό της εφταετίας (1967 - 1974). Ερασιτεχνικό συγκρότημα - πολιτικό τραγούδι.

  • ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Σύντομο ιστορικό της παράνομης δράσης των κομμουνιστών την περίοδο της χούντας. Αφιέρωμα: «Η Τέχνη στα χρόνια της εφταετίας». Ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο με το συγκρότημα «Παρελθόντες Χρόνοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ