Σάββατο 12 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής ενότητας»

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Στη συγκρότηση 30μελούς «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» συμφώνησαν χθες οι ηγέτες των κομμάτων κυβέρνησης και αντιπολίτευσης του Λιβάνου, προκειμένου να βγει η χώρα από την πολιτική κρίση, όπως ανακοινώθηκε χτες. Σύμφωνα με την απόφαση, 11 εκ των 30 υπουργείων περνούν στην αντιπολίτευση, στα πλαίσια του «συμβιβασμού», ενώ ο Φαούντ Σινιόρα θα παραμείνει στην πρωθυπουργία.

Κατόπιν της χτεσινής απόφασης, η πλευρά Σινιόρα, που χαίρει και της δυτικής στήριξης, εξακολουθεί να διατηρεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ελέγχει πάνω από το 50% της κυβέρνησης, ωστόσο η αντιπολίτευση εξασφαλίζει αρκετές θέσεις για την προβολή αιτήματος αρνησικυρίας σε σημαντικές αποφάσεις.

Ο Λιβανέζος Πρόεδρος Μισέλ Σουλεϊμάν αναμένεται να διορίσει τους υπουργούς Αμυνας και Εσωτερικών, που θεωρούνται ως άνθρωποι - κλειδιά στον κυβερνητικό σχηματισμό.

Την απόφαση σχηματισμού κυβέρνησης χαιρέτισε και η γαλλική προεδρεία, διά του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, δηλώνοντας ότι θέτει «τέλος σε μια μακρόχρονη πολιτική και συνταγματική κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ