Σάββατο 12 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συγκρούσεις παρά την «εκεχειρία»

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Νέες συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και Παλαιστινίων σημειώθηκαν χθες στην πόλη Καλκιλίγια, στη Δυτική Οχθη, με αποτέλεσμα ένας Παλαιστίνιος να χάσει τη ζωή του, όπως και δύο Ισραηλινοί. Και ενώ η «εκεχειρία» δείχνει να ταλανίζεται, η ισραηλινή αστυνομία απηύθυνε κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού της χώρας, Εχούντ Ολμερτ, για απάτη. Οπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές και το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης, «ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό να λογοδοτήσει σχετικά με υποψίες για σοβαρή απάτη και άλλα αδικήματα», με τις υποψίες να αφορούν κυρίως ταξίδια που έκανε ο Ε. Ολμερτ πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός, το Γενάρη του 2006, όντας δήμαρχος της Ιερουσαλήμ και εν συνεχεία υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας και για τα οποία απευθυνόταν σε περισσότερους από έναν θεσμούς για την κάλυψη των εξόδων, με διαφορετικά τιμολόγια για την ίδια πτήση σαν «ο καθένας από αυτούς να ήταν ο μόνος που χρηματοδοτούσε το ταξίδι», χρησιμοποιώντας στη συνέχεια τα χρήματα για προσωπικά του έξοδα.

Παράλληλα, ερευνάται και η κατηγορία δωροδοκίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού από τον Αμερικανό επιχειρηματία Μόρις Ταλάνσκι. Δεδομένων αυτών, το ισραηλινό κόμμα Καντίμα αποφάσισε σήμερα τη διοργάνωση εκλογών στα μέσα Σεπτέμβρη, ώστε να διοριστεί ο διάδοχος του νυν ηγέτη και πρωθυπουργού του Ισραήλ, ο οποίος ενδέχεται και να τεθεί εκτός ηγεσίας.

Στη λίστα της διαδοχής του Ε. Ολμέρτ αναφέρονται, μεταξύ άλλων, η νυν υπουργός Εξωτερικών, Τζίπι Λίβνι, ο υπουργός Μεταφορών Σαούλ Μοφάζ και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Αβι Ντίχτερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ