Τρίτη 15 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΘΗΡΑ
Τεράστιες ελλείψεις στο νησί

Περιοδεία αντιπροσωπείας του Κόμματος, με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος

Στην ...τύχη τους έχει εγκαταλείψει η αντιλαϊκή πολιτική και τους κατοίκους του νησιού των Κυθήρων. Η διήμερη περιοδεία την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο στο νησί, της Διαμάντως Μανωλάκου μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος και του νομαρχιακού συμβούλου Πειραιά της ΝΑΣ Κώστα Τζατζάνη, έφερε στην επιφάνεια τις τεράστιες ελλείψεις σε κάθε τομέα που βασανίζουν τους κατοίκους του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα το νησί, τώρα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, συνδέεται με τον Πειραιά μόλις δύο φορές τη βδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή, με το 33χρονο και υποσυντήρητο πλοίο «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ». Το χειμώνα, βέβαια, η κατάσταση είναι χειρότερη. Από τις επισκέψεις της Δ. Μανωλάκου και του Κ. Τζατζάνη στο Επαρχείο, στο Δημαρχείο, στην Πυροσβεστική, στο Λιμεναρχείο, στους συνεταιρισμούς και τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των φορέων αυτών, προέκυψε ότι παντού κυριαρχούν τα προβλήματα.

Ταυτόχρονα με την έλλειψη τακτικής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, στοιχειώδεις ελλείψεις αντιμετωπίζει και η αντιπυρική προστασία σε υποδομές, προσωπικό και μέσα. Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και η λιμενική προστασία, αφού το μοναδικό σκάφος που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κάποια έκτακτα περιστατικά ακόμα και σε θέματα υγείας, εδώ και μήνες είναι ακινητοποιημένο λόγω μη επισκευής.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός του νησιού λειτουργεί σε κτίριο επικίνδυνο, χτυπημένο από τους σεισμούς. Το νέο νοσοκομείο, που έχουν υποσχεθεί διαχρονικά οι κυβερνήσεις και υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε από το 2007, ακόμα είναι ...χωράφι, ενώ το υπάρχον από την έλλειψη προσωπικού και μέσων δεν μπορεί να καλύψει στοιχειωδώς τις ανάγκες. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις και σε κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι υποχρεωτικοί, κατά την Ευρωπαϊκή Ενωση, βιολογικοί καθαρισμοί για τα ελαιουργεία, βρίσκονται στο επίπεδο των ...σκέψεων και ένα από τα μοναδικά παγκόσμιας φήμης προϊόντα, το κυθηραϊκό μέλι, απειλείται από το μεγάλο κεφάλαιο των εισαγωγών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συνεταιρισμένων παραγωγών.

Η βουλευτής του ΚΚΕ παρότρυνε όλους τους ενδιαφερόμενους να ανεβάσουν τον πήχη των διεκδικήσεων και της οργάνωσης, και υποσχέθηκε να φέρει τα προβλήματα και τη διεκδίκηση λύσεων στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ