Σάββατο 19 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απάντηση στην πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις της ταξικής πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Νάουσας ενεργοποίησαν τα «αντανακλαστικά» των πολιτικών δυνάμεων του συμβιβασμού

Μία από τις δεκάδες κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των κλωστοϋφαντουργών που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας
Μία από τις δεκάδες κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των κλωστοϋφαντουργών που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας
Απάντηση στην προκλητική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, εναντίον του ΚΚΕ και της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νάουσας (ΕΚΝ), δίνει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ημαθίας του Κόμματος.

Λίγες ημέρες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κατήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας για τους χειρισμούς του απέναντι στην επίθεση που δέχονται τα τελευταία χρόνια οι κλωστοϋφαντουργοί, και το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «οι ελάχιστοι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και το ΚΚΕ που κρύβεται πίσω τους», επιδιώκουν «το μάντρωμα των εργαζομένων στο κομματικό τους μαντρί». «Οπως ο καπιταλιστής Λαναράς εκβιάζει για να παίρνει δάνεια - λένε οι εγκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ - χρησιμοποιώντας τους αγώνες των εργαζομένων για επιβίωση, ακριβώς το ίδιο και αυτοί επενδύουν στην απελπισία τους προσδοκώντας κομματικά οφέλη»... Σ' αυτό το ΚΚΕ και σ' αυτούς τους «εργατοπατέρες» απευθύνεται στη συνέχεια και τους καλεί: «Είναι καιρός να συμβάλλετε στην ενότητα της αριστεράς, στην ενότητα των εργαζομένων, στην ενότητα του λαού για να αποκρουστεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα».

«Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η προκλητική και επικίνδυνη για τους εργαζομένους και ανέργους της Νάουσας, ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ και εξηγεί: «Είναι το πλαίσιο, οι διεκδικήσεις και οι δυνάμεις που συσπειρώνει η ταξική πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας που ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά των πολιτικών δυνάμεων της συναίνεσης και του συμβιβασμού, ώστε με την ανακοίνωσή τους να βάλουν στο ίδιο τσουβάλι εργοδότες κι εργαζόμενους (να βάλουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα)».

Η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ σημειώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί ως "διευθύνων σύμβουλος" του Λαναρά, αφού στην πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο Απασχόλησης μαζί με τη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - πλειοψηφία της ΓΣΕΕ - δήμαρχο Νάουσας, ζήτησε την άμεση δανειοδότηση του επιχειρηματία, αποκρύβοντας ότι το σχέδιο που υπερασπίζεται ευθύνεται για την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων του ομίλου, για το κλείσιμο ήδη δύο εργοστασίων και προβλέπει εκατοντάδες ακόμα απολύσεις, στο όνομα δήθεν της "εξυγίανσης" του ομίλου».

Η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, απαντώντας και στα περί «ενότητας» θυμίζει πως αυτοί (ο ΣΥΡΙΖΑ), που ξαφνικά εμφανίζονται υποκρινόμενοι ότι συμπονούν τους εργάτες ενώ παίζουν άθλια παιχνίδια στην πλάτη τους, είναι που το 2006, μαζί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, κατήγγειλαν την τροπολογία για πρόωρη συνταξιοδότηση των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών. Είναι αυτοί που επιχειρούν να αξιοποιήσουν τους εργάτες, που καίγονται αν θα έχουν μεροκάματο, ως όχημα για τη δανειοδότηση του Λαναρά και των μεγαλοτραπεζιτών που ελέγχουν τον όμιλο. Είναι αυτοί που συμβάλλουν στην υλοποίηση των πλαισίων της ΕΕ περί ελεύθερης αγοράς, ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας, ελαστικής εργασίας, που μετατρέπουν τον εργάτη σε ευέλικτη φθηνή ανασφάλιστη δύναμη σε όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Απάντηση δίνει και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, σημειώνοντας: «Οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, και μαζί τους η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΝ ακολουθούν τη γραμμή του αγώνα, της ανυπακοής και της αντίστασης στο κεφάλαιο και τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και την ολιγαρχία, αποζητώντας ρήξη με τις επιταγές, του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ και της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ενοποίησης. Πάνω σε αυτή τη βάση τοποθετείται η υπόθεση της ενότητας για τις ταξικές δυνάμεις. Με τις δυνάμεις της αντίστασης, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα, στις 7 μ.μ., η σύσκεψη στη Νάουσα (2009-10-27 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση για τους εργαζόμενους στον «Λαναρά» (2008-12-04 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι έχουν την πείρα και τη δύναμη (2008-08-13 00:00:00.0)
Με αυξημένες δυνάμεις και απαιτητικότητα (2008-02-16 00:00:00.0)
Πληρωμένη απάντηση (2006-05-05 00:00:00.0)
Ξεσηκώθηκαν οι πάντες στην πόλη (2004-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ