Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ»
Σήμερα, στις 7 μ.μ., η σύσκεψη στη Νάουσα

Νέα πρωτοβουλία από το ταξικό Εργατικό Κέντρο της περιοχής, κόντρα στους εργατοπατέρες που υπονομεύουν με κάθε τρόπο τους αγώνες των εργαζομένων

Στο συντονισμό και την κλιμάκωση της πάλης εργαζομένων και απολυμένων της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» (ΕΝΚΛΩ), αλλά και συνολικά του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, πρωτοστατεί το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, καλώντας τους εργάτες να βάλουν στην άκρη τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που ανέλαβαν εργολαβικά να ικανοποιήσουν τα σχέδια Λαναρά και τραπεζών και να στείλουν άκλαυτους στην ανεργία τους εκατοντάδες εργαζόμενους του ομίλου.

Σήμερα, Τρίτη, στις 7 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Νάουσας οργανώνει πλατιά σύσκεψη με όλους τους εργαζόμενους και απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς του νομού, προκειμένου να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα. Παράλληλα, μέσα από τη σημερινή σύσκεψη θα συγκεντρωθούν υπογραφές ώστε να προχωρήσει και η κατάθεση αγωγών για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων οκτώ μηνών που οφείλει ο όμιλος. Για την ανάληψη αγωνιστικών παρεμβάσεων είχε άλλωστε πάρει απόφαση και η πρόσφατη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Γ» της Νάουσας, απόφαση την οποία αρνείται να υλοποιήσει η εργοδοτική πλειοψηφία του Σωματείου.

Την ίδια ώρα που οι ταξικές δυνάμεις παρεμβαίνουν πολύμορφα για την οργάνωση της πάλης όλων των εργαζομένων του ομίλου, διεκδικώντας τη λειτουργία όλων των εργοστασίων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη δικαιώματα, οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού συνεχίζουν να δρουν υπονομευτικά για τους αγώνες των εργαζομένων, καταφεύγοντας πλέον και στον αντικομμουνισμό. Χτες ο ΠΑΣΚίτης πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο «Γ» της Νάουσας, Ηλίας Χαρίσης, επιχείρησε να στρέψει τους εργάτες ενάντια στο ταξικό Εργατικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ) λέγοντας ότι το ΕΚΝ και ο πρόεδρός του καθοδηγούνται από το ΚΚΕ, προσπαθώντας ακόμα να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων για να μην μπαίνει το ΕΚΝ στο εργοστάσιο και να αναγνωρίζουν ως εκπρόσωπό τους μόνο τη ΓΣΕΕ. Ταυτόχρονα, δεν έχασε ευκαιρία να καλλιεργήσει τις αυταπάτες και να πριμοδοτήσει τις «λύσεις» που βοηθούν τον Λαναρά να προωθήσει τα σχέδιά του με τις λιγότερες αντιδράσεις. Οπως είπε, στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε την περασμένη Παρασκευή με τον υπουργό Εργασίας, τέθηκε το αίτημα (από την πλευρά των συμβιβασμένων πλειοψηφιών επιχειρησιακών σωματείων της ΕΝΚΛΩ) για ένταξη των απολυμένων σε προγράμματα και, εξήγησε, τα πράγματα είναι ευχάριστα. Το είπε αυτό ενώ η εργοδοσία εντείνει τις πιέσεις και τους εκβιασμούς για να αποδεχθούν οι εργάτες τις απολύσεις. Ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους έχουν ήδη την πικρή εμπειρία ότι τέτοια προγράμματα όχι μόνο δε δίνουν λύση αλλά ανακυκλώνουν την ανεργία.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Λοβέρδος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν τα προγράμματα που είχε υποσχεθεί η προηγούμενη υπουργός και προέτρεψε τους προέδρους των σωματείων να ζητήσουν συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Η προσπάθεια των εργατοπατέρων δεν πέρασε. Οι εργαζόμενοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το ρόλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αναγνωρίζουν παράλληλα το συνεπή ρόλο του ΕΚΝ, του ΠΑΜΕ, συνολικά των ταξικών δυνάμεων, που δίνουν αταλάντευτα τη μάχη ενάντια σε κάθε Λαναρά και την πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρήσεων, μιλώντας καθαρά και ξάστερα στους εργάτες από την πρώτη στιγμή: Τα συμφέροντα τα δικά τους και της εργοδοσίας είναι ασυμβίβαστα, αντικρουόμενα. Σ' αυτή την κατεύθυνση πρωτοστατούν σταθερά και οι κομμουνιστές, ξεμπροστιάζοντας τα δεκανίκια της εργοδοσίας και προκαλώντας γι' αυτό την ενόχλησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ