Παρασκευή 5 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πληρωμένη απάντηση

«Αντίπαλός τους δεν είναι ούτε το κεφάλαιο ούτε οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Αντίπαλός τους είναι το ΠΑΜΕ, που παλεύει για την ταξική ενότητα των εργαζομένων και δείχνει το δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που τους κλέβει τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Που στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων και των ανέργων της Νάουσας, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους». Τα παραπάνω σημειώνει σε επιστολή του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Χρήστος Τρεμπελής, απαντώντας στις κατηγορίες που εξαπέλυσαν εναντίον του και εναντίον της πλειοψηφίας του ΕΚΝ, τα στελέχη της (Π)ΑΣΚΕ Α. Ραπτόπουλος και Χ. Βαδόλας.

Τα στελέχη της (Π)ΑΣΚΕ κατηγορούν την πλειοψηφία του ΕΚΝ, πως «με τη δράση της αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους», ότι «δεν ήθελε να μπουν στις ρυθμίσεις της τροπολογίας όλοι οι απολυόμενοι», ότι «είναι κομματικοί», ότι «τους κατηγορεί άδικα σαν απεργοσπάστες και εργοδοτικούς συνδικαλιστές».

«Αλήθεια, αυτοί, που σήμερα "ασθμαίνοντες" ανακηρύσσονται σε τιμητές των εργαζόμενων, δεν ήταν που κάθε φορά που προκηρύσσεται μια απεργία από το ΕΚΝ, είτε από την ΟΕΚΙΔΕ (ανεξαρτήτου κυβερνήσεως), τη χαρακτηρίζουν "κομματική" για να μην απεργήσουν;», σημειώνει ο Χ. Τρεμπελής και παραθέτει μια σειρά ακόμη σημεία της... λαμπρής δράσης των στελεχών της ΠΑΣΚΕ.

«Αυτοί δεν είναι που ζητούσαν από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν το 30% των "οικειοθελών απολύσεων" του Λαναρά; Αυτοί δε ζητούσαν κίνητρα για τους επιχειρηματίες, που αποδέχονται τη μερική απασχόληση για τους εργαζόμενους (δηλαδή τη μερική ζωή), που κάνουν γονυκλισίες μαζί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων; Αυτοί δε φέρανε τον Παναγόπουλο οργανωτικό γραμματέα της ΓΣΕΕ για να μας πει ως μόνη "λύση" να πάμε στις τράπεζες να πάρει δάνειο ο Λαναράς;».

Θυμίζει την υπονομευτική στάση τους και στην πρόσφατη απεργία του ΕΚΝ και ρωτά: «Αυτοί, που το παίζουν τιμητές των εργαζομένων, έχουν άραγε το σθένος να καταγγείλουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που ενώ ήταν απούσα στους πολύχρονους αγώνες των εργαζομένων της περιοχής μας, έρχεται τώρα να καταγγείλει την τροπολογία για τους απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ