Παρασκευή 5 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Στοχεύουν στο μυαλό της νεολαίας

Ο Γιώργος Μαυρίκος
Ο Γιώργος Μαυρίκος
Στην ομιλία του, αναφερόμενος στο θέμα της εκδήλωσης, ο Γιώργος Μαυρίκος εξήγησε ότι επιλέχτηκε επειδή «για τα ζητήματα της νεολαίας και των μεταναστών γίνεται έντονη ιδεολογική και πολιτική διαπάλη, σύγκρουση» και διαβεβαίωσε τους μετανάστες ότι τα ταξικά συνδικάτα θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Απευθυνόμενος στους νέους, επισήμανε ότι «χρειάζεται να πιστέψετε, να αντιληφθείτε, ότι σήμερα, πρώτα απ' όλα το κεφάλαιο, ο ιμπεριαλισμός και τα μονοπώλια στοχεύουν στο μυαλό, στη συνείδηση της νεολαίας». Επισήμανε την προσπάθεια του κεφαλαίου να διαμορφώσει νέους ανθρώπους έτοιμους να προσκυνήσουν τις επιλογές του, να συναινέσουν στην ταξική συνεργασία, να αποδεχτούν τις αξίες του ιμπεριαλισμού. Και αντέτεινε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα «παλεύει να διαμορφώσει ένα νέο που θα αντιλαμβάνεται την αξία της συλλογικότητας. Που γνωρίζοντας την ιστορία θα καταλαβαίνει ότι ο αγώνας των μαζών κινεί την ιστορία προς τα μπρος. Παλεύουμε για να διαμορφώσουμε συνείδηση στη νεολαία, ώστε να πιστεύει στον πρωτοπόρο ρόλο της εργατικής τάξης, μιας τάξης με στρατηγικό στόχο να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να αλλάξει τον κοινωνικοοικονομικό σχηματισμό και μέσα απ' τη δική της απελευθέρωση να απελευθερώνει και τους συμμάχους της για να διαμορφώσει μια νέα κοινωνία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ΠΣΟ, που μετά το 15ο Συνέδριό της στην Αβάνα επιχειρεί να αλλάξει σελίδα. Ανέφερε ότι σε κάθε χώρα συγκροτούνται δυνάμεις με ταξικό προσανατολισμό και υπογράμμισε ότι 9 νέες οργανώσεις ζήτησαν να γίνουν μέλη της ΠΣΟ το τελευταίο τετράμηνο. Κλείνοντας, ενημέρωσε για την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη που διοργανώνει η ΠΣΟ στις Βρυξέλλες με το ίδιο θέμα και τη συμμετοχή συνδικαλιστών από 60 χώρες από πέντε ηπείρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ