Παρασκευή 5 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ - ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καθολικά στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων για την κινητοποίηση στις 10 του Μάη και τη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια. Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αχειροποιήτου η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Eurokinissi

«Η ολομέτωπη επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου απαιτεί την καθολική συμμετοχή στην απεργία, με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ». Με αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα το ΠΑΜΕ αναδεικνύει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουν μαζικό «παρών» στην απεργία που πραγματοποιείται στις 10 του Μάη στο Δημόσιο, στις πρώην ΔΕΚΟ, στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και στην Πολεμική Βιομηχανία. «Για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για κλιμάκωση του διεκδικητικού αγώνα». Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αχειροποιήτου.

Σε ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις επισημαίνουν ότι η πολιτική της απελευθέρωσης-ιδιωτικοποίησης των Τηλεπικοινωνιών, της Ενέργειας, των Μεταφορών, του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος «έχει οδηγήσει στην κατάργηση σημαντικών δικαιωμάτων των εργαζομένων» στις πρώην ΔΕΚΟ, στις Τράπεζες, στην Πολεμική Βιομηχανία και σε άλλες επιχειρήσεις, ενώ επιβαρύνει παραπέρα τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πουν «όχι» στην αντιδραστική αλλαγή των Γενικών Κανονισμών Προσωπικού, στην επιβολή σκληρής λιτότητας, στις σχεδιαζόμενες νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Να γυρίσουν την πλάτη στις ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπονομεύουν τους αγώνες και να συσπειρωθούν με το ταξικό ρεύμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, με το πλαίσιο πάλης και με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Τέλος, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς που δέχονται απειλές από τους ιμπεριαλιστές και τα όργανά τους.

ΤΑΔΗΣΥ - Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απευθύνει και η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση» στους εργαζόμενους στο δημόσιο. Σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι απέναντι στην επίθεση που δέχονται και στη στάση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι εργαζόμενοι απαιτείται να βαδίσουν στην απεργία με τη γραμμή της σύγκρουσης με τις αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των όποιων άλλων φορέων του. Να δώσουν στην απεργία προοπτική κλιμάκωσης, διεκδικώντας αιτήματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ομόνοια καλούν και οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ. Την ίδια μέρα τα Πανελλαδικά Συντονιστικά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καλούν φοιτητές και σπουδαστές σε προσυγκέντρωση στην Ακαδημίας (στο ύψος της Νομικής) ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, που κορυφώνεται με το νέο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ