Παρασκευή 5 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η δύναμη στα χέρια της εργατιάς

Τον προβληματισμό που αναπτύχτηκε στην εκδήλωση εμπλούτισαν με τις τοποθετήσεις τους, οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, αναδεικνύοντας το διαχρονικό, ταξικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο Πιερής Πιερής από την Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, αφού μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς της εργατικής τάξης και της νεολαίας της Κύπρου αναφέρθηκε στην επικαιρότητα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σημειώνοντας ότι και με τη σημερινή εκδήλωση «την τιμούμε με τη λαμπρότητα που αξίζει σε αυτήν τη μεγάλη ταξική γιορτή».

Ο Χεσούς Παρί Χιέτε, γραμματέας του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της βάσκικης συνδικαλιστικής οργάνωσης LAB στάθηκε στην αποτελεσματικότητα της συμμετοχής της νεολαίας στα συνδικάτα. Και κλείνοντας, επισήμανε η ΠΣΟ στην καινούρια φάση που μπαίνει μπορεί να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο.

Η Ειρήνα Στεπάνοβα, δημοσιογράφος και εκδότρια της ρωσικής εφημερίδας «Ιντεργκαρζέτα» κάνοντας μια σύγκριση με το σοβιετικό παρελθόν σημείωσε, ότι μετά τις ανατροπές «εμείς μείναμε χωρίς μέλλον, χωρίς δουλιά, χωρίς λεφτά».

Ο Ελία Αχμέντ, από την Ενωση Μπαγκλαντέζων Εργαζομένων Ελλάδας, εξήγησε τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες. Ο Μοχάμεντ Εγνέντι εκπρόσωπος της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων μίλησε για τη ζωή της νεολαίας στην Παλαιστίνη, που αντιμετωπίζουν τη βία, το θάνατο, τη φυλακή, που δεν έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά, γιατί τα σχολεία και τα εργοστάσια είναι βομβαρδισμένα.

Η Ταμάρα Βιντερνίκοβα, πρόεδρος του Συλλόγου Αγώνα για την Υπεράσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων και μέλος του ΚΕΚΡ, σημείωσε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στη Ρωσία αποκτά δύναμη και μπορεί να κερδίζει τη νεολαία. Η Νάνσυ Κουκαβίτσα από τη Βολιβία μετέφερε την ελπίδα της για τη νέα κατάσταση στη χώρα της και σημείωσε ότι η λέξη «μετανάστης» έχει πολύ πόνο.

Παρευρέθηκαν ακόμα οι Αλεξάνδρα Ζαϊτσκίνα, πρόεδρος Συνδικάτου Χάρτου Ρωσίας και η Ανέζ Λας, μετανάστρια από την Ινδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ