Παρασκευή 5 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΑΣΚίτες και ΔΑΚίτες μπράβοι του υφυπουργού

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας πραγματοποίησε χτες η τοπική Γραμματεία Κατερίνης του ΠΑΜΕ με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Γ. Γιακουμάτου στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΚ). Την κινητοποίηση προσπάθησαν να εμποδίσουν με τραμπουκισμούς οι ΠΑΣΚίτες κι οι ΔΑΚίτες συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου. Με μια κίνηση και μια φωνή ο πρόεδρος του ΕΚΚ Ν. Κωνσταντίνου (ΠΑΣΚΕ) μαζί με τους ΔΑΚίτες της διοίκησης προπηλάκισαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, και σε ρόλο μπράβων του Γ. Γιακουμάτου προσπάθησαν να τον «φυγαδεύσουν»...

Ο υφυπουργός με τις πλάτες της συμβιβασμένης διοίκησης του ΕΚΚ πήγε να παρουσιάσει στους ανέργους της Κατερίνης και κυρίως στους απολυμένους του εργοστασίου ιματισμού «Κόρτανγκ», τις 50 θέσεις μερικής απασχόλησης 18μηνης διάρκειας ως «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση» για την ανεργία. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατά την παράσταση διαμαρτυρίας προέτρεπαν τους ανέργους και τους απολυμένους της «Κόρτανγκ» να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες του ΕΚΚ και στις υποσχέσεις Γιακουμάτου για μερική δουλιά και μερική ζωή, στις απαιτήσεις τους για φθηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα και να διεκδικήσουν σταθερή και μόνιμη δουλιά, ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Την επιχείρηση εξαπάτησης καταγγέλλει στο λαό του νομού και η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ. Καλεί τον εργαζόμενο λαό και τους ανέργους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να μην υποκύπτουν στην κάλυψη του προβλήματος με πρόσκαιρες λύσεις. Τους καλεί να συστρατευτούν με το ΚΚΕ, για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, για τη λαϊκή εξουσία κι οικονομία, όπου θα εξυπηρετούνται πραγματικά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ