Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αμετανόητος ο χουντικός Ιωαννίδης

Ακόμη και στην αίτηση αποφυλάκισής του, ο στυλοβάτης εξ απορρήτων της επτάχρονης χούντας Δ. Ιωαννίδης εμφανίζεται προκλητικός και αμετανόητος. Στην αίτησή του προς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά που κατέθεσε στις 11 Ιούνη 2008 και το υπουργείο Δικαιοσύνης την έδωσε στη δημοσιότητα την επομένη της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο εκ των πρωταγωνιστών της χούντας των συνταγματαρχών δε διστάζει να προσβάλλει ακόμη και την ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού, κάνοντας λόγο για «την αποκληθείσαν εξέγερση του Πολυτεχνείου του Νοεμβρίου 1973»!

Στην αίτησή του, ο Δ. Ιωαννίδης επικαλείται λόγους υγείας και ζητά να αποφυλακιστεί, «προκειμένου να αποτραπεί ανήκεστη βλάβη της υγείας του και ο κίνδυνος της ζωής του», ενώ προσθέτει ότι αντιμετωπίζει αναπνευστική ανεπάρκεια, καρδιακή ανεπάρκεια, καρκινογενές μόρφωμα στο τριχωτό της κεφαλής, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ.

Ο Δ. Ιωαννίδης έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού εδώ και τριαντατριάμισι χρόνια, καθώς η έκτιση της ποινής του άρχισε στις 14 Γενάρη 1975, οπότε και διετάχθη η προσωρινή του κράτηση. Υπενθυμίζεται ότι από τους καταδικασθέντες για την «21η Απριλίου» και το πραξικόπημα στην Κύπρο στη φυλακή βρίσκονται ακόμη οι Δ. Ιωαννίδης και Ν. Ντερτιλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ