Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα μέτρα - ψίχουλα

Ανακοίνωση - απάντηση της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, με αφορμή την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Ολυμπία για τους πυρόπληκτους

«...Το χρωστάμε στους συνανθρώπους μας που έχασαν το βιος τους, το χρωστάμε στα παιδιά μας». Αυτή η δήλωση του Κώστα Καραμανλή, έντεκα μήνες μετά, εξακολουθεί συνειδητά να παραμένει κενό γράμμα...

Associated Press

«...Το χρωστάμε στους συνανθρώπους μας που έχασαν το βιος τους, το χρωστάμε στα παιδιά μας». Αυτή η δήλωση του Κώστα Καραμανλή, έντεκα μήνες μετά, εξακολουθεί συνειδητά να παραμένει κενό γράμμα...
Τα μέτρα - ψίχουλα που αναμάσησε ο Κώστας Καραμανλής δεν αρκούν στο ελάχιστο για να καλυφθούν οι ανάγκες όσων έχουν χάσει τα σπίτια τους ή έχει καταστραφεί η περιουσία τους, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Ολυμπία, την περασμένη Παρασκευή.

Οπως σημειώνει, «η ομιλία του κ. πρωθυπουργού επισήμανε για μια ακόμη φορά την ταξική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να συνεχίσει και να οξύνει την επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, της νεολαίας, ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων. Τόνισε ότι θα συνεχίσει την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε Παιδεία, Υγεία, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών, πολιτική πιστή στις οδηγίες της ΕΕ και των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών».

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι «η προσπάθεια της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ να πείσει, όλη την προηγούμενη βδομάδα, ότι ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει νέα μέτρα για τους πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους έπεσαν στο κενό. Στην ουσία ο κ. Καραμανλής επανέλαβε τι έχει γίνει ως τώρα, ανέφερε τα μέτρα - ψίχουλα που δε φτάνουν να καλυφθούν οι ανάγκες όσων έχουν χάσει τα σπίτια τους ή έχει καταστραφεί η περιουσία τους».

Και υπογραμμίζει: «"Ξέχασε" τους απλήρωτους δασεργάτες, τις ελλείψεις των πυροσβεστών, την αντιπυρική προστασία, τα ανεπαρκή μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, τα ετοιμόρροπα σχολεία, τους επικίνδυνους χώρους εργασίας, τη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, τα δυσβάσταχτα χρέη των κτηνοτρόφων. Και είναι φυσιολογικό, αφού η πολιτική της κυβέρνησής του είναι που οξύνει και αναπαράγει όλα τα παραπάνω προβλήματα».

Αναφερόμενη στην πολιτική που υπηρετεί, αναφέρει πως «δεν ξέχασε τις γενναιόδωρες παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο και τις κατασκευαστικές πολυεθνικές, τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα». Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι περιόρισε την «αντιπολίτευσή» του στην επίσκεψη Καραμανλή για το «αν θα έχει ή όχι συναντήσεις με μαζικούς φορείς για να του επιδοθούν τα αιτήματα».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού θα έρθουν μόνο από τον ίδιο, με την οργανωμένη δράση του. Η λύση στα λαϊκά προβλήματα περνάει μέσα από τον αγώνα του, από την καθημερινή του πάλη για τη βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου, περνάει μέσα από την κοινή δράση εργαζομένων, κτηνοτρόφων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Η κοινή δράση του λαού πρέπει να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά και να στοχεύει στην αλλαγή του υπάρχοντος συστήματος και στην κατάληξη της λαϊκής εξουσίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ».

Να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΝ που κινείται στην ίδια λογική διαχείρισης του συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ