Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
Αντεργατικός κατήφορος

Τη συνεχιζόμενη αντεργατική και αντισυνδικαλιστική πρακτική του «Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ν. Σερρών» (ΠΡΟΣΥΦΑ), ο οποίος συνεχίζει να παραβιάζει τη συλλογική σύμβαση εργασίας, επέβαλε την ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργαζομένων κλπ., καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Οπως υπογραμμίζει στη σχετική καταγγελία η Ομοσπονδία, ο ΠΡΟΣΥΦΑ «συνεχίζει να στέλνει επιστολές για "συνετισμό" για δήθεν λάθη στη δουλειά, σε όσους εργαζόμενους δε σκύβουν το κεφάλι» και τονίζει ότι «κατά σύμπτωση τα "λάθη" αυτά γίνονται μόνιμα σε συγκεκριμένα φαρμακεία που οι ιδιοκτήτες τους είναι μέλη του ΔΣ του ΠΡΟΣΥΦΑ». Ο ΠΡΟΣΥΦΑ έχει ακόμα ένα «πρωτείο», την ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργαζομένων, αφού αντί για κάρτα εργασίας παίρνει το δακτυλικό αποτύπωμα των εργαζομένων, «αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν ασχολείται μ' αυτό το θέμα, γιατί, φαίνεται, και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και το υπουργείο Δικαιοσύνης το θεωρούν "φυσιολογικό"», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Στο στόχαστρο εδώ και 8 μήνες είναι ο Ιορδάνης Νικολαΐδης, εργαζόμενος στον ΠΡΟΣΥΦΑ και πρόεδρος του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Σερρών. «Το "λάθος" του ήταν ότι όχι μόνο δεν έσκυψε το κεφάλι, αλλά ζήτησε την εφαρμογή της σύμβασης για τη χορήγηση γονικών αδειών, καθώς και την τήρηση του ωραρίου. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο ΠΡΟΣΥΦΑ προσέφυγε στην επιτροπή του Ν. 1264/82 για απόλυση του Ιορδάνη Νικολαΐδη.

«Θέλουν να επιβάλουν στο χώρο εργασίας - καταγγέλλει η Ομοσπονδία - κλίμα τρομοκρατίας ούτως ώστε να μη μιλάει κανείς, γι' αυτό επέλεξαν το "χτύπημα" στο πρόσωπο του προέδρου του σωματείου. Το θράσος τους δεν έχει όρια. Τους δηλώνουμε ότι ο Ιορδάνης Νικολαΐδης και οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους. Εχουν τη στήριξη και συμπαράσταση τόσο της ΟΕΦΣΕΕ όσο και όλου του κλάδου. Δε θα επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η αντεργατική αντισυνδικαλιστική τακτική». Τέλος, καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να εκδηλώσουν με όποιο τρόπο μπορούν τη συμπαράσταση και στήριξη στον Ι. Νικολαΐδη και στους άλλους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ