Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
Παγώνει τις οικοδομικές εργασίες, λόγω ... τουρισμού

Καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Την αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου να σταματήσουν για 2,5 μήνες (από 1/7 έως 15/9) οι οικοδομικές εργασίες στο νησί καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Η πρόταση έγινε από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Μανέτα, ενώ η απόφαση επικυρώθηκε από την Περιφέρεια. Οπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιήθηκε περί «τουριστικής περιόδου» δεν πατάει πουθενά και αυτό γιατί: «Το δικαίωμα στη δουλειά του κάθε εργαζόμενου μέσα στο συμβατό χρόνο εργασίας είναι κατοχυρωμένο. Το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να ζήσει αυτός και η οικογένειά του δεν μπορεί να του το αφαιρέσει κανένας. Αν μπούμε στη λογική της απόφασης του ΔΣ της Αντιπάρου πρέπει δεκάδες χιλιάδες οικοδόμοι την καλοκαιρινή περίοδο να μένουν άνεργοι. Η απαγόρευση των οικοδομικών εργασιών για δυόμισι μήνες δε θα έχει αρνητικές επιπτώσεις μόνο για τους οικοδόμους, αλλά και για μια σειρά δραστηριότητες που σχετίζονται με την οικοδομή, από το χώρο των επαγγελματιών και εμπόρων του νησιού».

Η Ομοσπονδία απαιτεί να ανακαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο την απαράδεκτη και κατάπτυστη απόφαση. Καλεί το Αστυνομικό Τμήμα Αντιπάρου να μην την εφαρμόσει γιατί, όπως τονίζει, «θα γίνουν συνεργοί σε μια απόφαση που στρέφεται ενάντια σε εκατοντάδες εργαζόμενους του νησιού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ