Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Ολα για τη γρήγορη προσέγγιση με την ΕΕ...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Τη διακοπή της συνόδου του Εθνικού Κοινοβουλίου της Σερβίας για δύο εβδομάδες αποφάσισε η πρόεδρός του, Σλαβίκα Ντζούκιτς - Ντεγιάνοβιτς, ύστερα από έντονες συζητήσεις ανάμεσα στους βουλευτές που προκάλεσε η πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, Βουκ Γέρεμιτς, που ανάμεσα στα άλλα πρότεινε την επιστροφή των πρεσβευτών που είχαν ανακληθεί από τις χώρες της ΕΕ που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Οπως υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Γέρεμιτς, η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε ώστε να... εξομαλυνθούν οι σχέσεις της Σερβίας με τις χώρες της ΕΕ προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες απόκτησης καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας μέχρι το τέλος του έτους.

Οπως επισημάνθηκε από αρκετούς βουλευτές, η συγκεκριμένη πρόταση είναι ένα μόλις βήμα πριν την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, ενώ παράλληλα τη χαρακτήρισαν ως πρωτοβουλία που στερείται σοβαρότητας, και πως αποτελεί εκπλήρωση των επιταγών που έχουν επιβάλλει οι ευρωπαϊκές χώρες στη Σερβία.

Πάντως, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία για την πρόταση ελήφθη μετά από «διαβουλεύσεις» που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, τη Μόσχα και τη Νέα Υόρκη, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ενώ υπενθύμισε ότι «στρατηγική προτεραιότητα» της νέας κυβέρνησης της Σερβίας είναι η γρήγορη προσέγγιση της χώρας με την ΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ