Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΡΩΣΙΑ
Τέλος στις διασυνοριακές αμφισβητήσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, συναντήθηκε στο Πεκίνο με τον Πρόεδρο της Κίνας Χου Τζιντάο και μεταφέροντας τα λόγια του Προέδρου της χώρας του δήλωσε πως «η ανάπτυξη κι η εμβάθυνση των σχέσεων με την Κίνα παραμένει προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας».

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Κίνας ευχαρίστησε τη Ρωσία για την υποστήριξη στα ζητήματα της Ταϊβάν, του Θιβέτ και της Ολυμπιάδας, καθώς και για τη βοήθεια που παρείχε η Ρωσία για την επούλωση των πληγών του πρόσφατου ισχυρού σεισμού της 12ης Μάη. «Ολα αυτά αποδεικνύουν τη φιλία των δύο κρατών και λαών μας», δήλωσε ο Χου Τζιντάο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υπογράφτηκε το πρωτόκολλο που βάζει τέλος στις συνοριακές αμφισβητήσεις και καθορίζει ακριβώς τα σύνορα στην περιοχή των 4 νησιών του ποταμού Αμούρ, βάζοντας έτσι τέλος σε όλες τις διασυνοριακές διαφωνίες που υπήρχαν ανάμεσα στις δύο χώρες.

Να σημειωθεί ακόμη πως ο Σ. Λαβρόφ έκανε γνωστό πως πρότεινε στην κινεζική ηγεσία τη διεξαγωγή διμερών συσκέψεων για τα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, όπως είναι τα ζητήματα της ασφάλειας και των ενεργειακών αποθεμάτων.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ