Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Συντριβή ελικοπτέρου που χρησιμοποιούσε ο Πρόεδρος

ΛΑ ΠΑΣ.--

Αδιευκρίνιστα είναι μέχρι στιγμής τα αίτια της συντριβής ενός ελικοπτέρου «Σούπερ Πούμα» της Πολεμικής Αεροπορίας της Βενεζουέλας, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις αξιωματικοί του στρατού της Βενεζουέλας και ένας αξιωματικός του βολιβιανού στρατού.

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο, που χρησιμοποιούσε συχνά ο Πρόεδρος Εβο Μοράλες, συνετρίβη στην περιοχή Κολόμι της επαρχίας Κοτσαμπάμπα στην κεντρική Βολιβία. «Ο Πρόεδρος Μοράλες δεν ήταν μέσα στο ελικόπτερο», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Ουάλκερ Σαν Μιγκέλ, σύμφωνα με το «Τελεσούρ», προσθέτοντας ότι το «είχε χρησιμοποιήσει δύο ώρες νωρίτερα για να μεταβεί σε ορυχεία της επαρχίας Ορούρο και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί και σήμερα εκ νέου», ανέφερε προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Αμυνας, καταλήγοντας ότι ήδη συστάθηκε επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια της συντριβής.

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο είναι ένα από τα δύο που έχει παραχωρήσει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας στον Πρόεδρο Εβο Μοράλες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του το Γενάρη του 2006.

Τέλος, η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Βολιβίας επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανάκληση του προέδρου, του αντιπροέδρου και των κυβερνητών για την 10η Αυγούστου, τονίζοντας «ότι δεν υπάρχει ουδείς νόμος» ή άλλο νομικό κώλυμα που να αποτρέπει τη διεξαγωγή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ