Σάββατο 26 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόστιμο σε πλαστικό χειρουργό

Το ποσό των 70.000 ευρώ υποχρέωσε ο Αρειος Πάγος να καταβάλει αποζημίωση σε πελάτισσα ασθενή του ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Α. Φουστάνος για ηθική βλάβη, επειδή μετά από βλεφαροπλαστική επέμβαση απώλεσε την όραση του δεξιού ματιού της κατά 84%.

Ειδικότερα, μια γυναίκα από τη Χαλκίδα, το 1999, επισκέφτηκε το γνωστό πλαστικό χειρουργό και τον ενημέρωσε ότι έπασχε εκ γενετής από πτώση του άνω βλεφάρου του δεξιού οφθαλμού και ήδη είχε υποβληθεί σε δύο ανεπιτυχείς επεμβάσεις. Αμφότεροι αποφάσισαν από κοινού να υποβληθεί σε νέα, τρίτη, βλεφαροπλαστική επέμβαση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της πρωτεύουσας. Μετά την επέμβαση (πρόσθια προσπέλαση), η ασθενής παραπονιούνταν ότι είχε πόνο στο μάτι, αλλά ο πλαστικός χειρουργός την καθησύχαζε συνιστώντας της παυσίπονα.

Τελικά, διαπιστώθηκε έλκος στο πάνω μέρος του κερατοειδούς και «εντρόπιο», δηλαδή οι επάνω βλεφαρίδες γύριζαν προς τα μέσα και ακουμπούσαν στον κερατοειδή, δημιουργώντας οίδημα. Εισήχθη εσπευσμένα στο ίδιο θεραπευτήριο, χωρίς η κατάσταση να διορθωθεί. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αναγκάστηκε και πήγε στο Λονδίνο, όπου υποβλήθηκε σε πέμπτη διορθωτική επέμβαση, αλλά το κακό ήδη είχε γίνει, με αποτέλεσμα να έχει απώλεια όρασης κατά 84%. Οι δικαστές έκριναν ότι η απώλεια της όρασης οφειλόταν σε αμέλεια του πλαστικού χειρουργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ