Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δανειοδότηση εταιρικών θιάσων

Ο Οργανισμός Εταιρικών θιάσων (ΟΕΘ) του ΣΕΗ, που δανειοδοτεί, κάθε χρόνο, 3-4 εταιρικούς θιάσους, θα δέχεται - μέχρι τις 19/9/2008 - αιτήσεις δανειοδότησης για τον ερχόμενο θεατρικό χειμώνα.

Ο ΟΕΘ δημιουργήθηκε από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το 1958, με σκοπό την - αποδεσμευμένη από τον ιδιώτη θεατρικό επιχειρηματία - καλλιτεχνική προσφορά, την αντιμετώπιση της ανεργίας του κλάδου, την προστασία και καλύτερη οργάνωση των συνεταιρικών θιάσων, που υπήρχαν ήδη από το 1918, όταν ψηφίστηκε ο πρώτος κανονισμός λειτουργίας τους.

Εταιρικοί θίασοι, όπως η «12η Αυλαία», το «Αρμα Θεάτρου» και οι «Ηνωμένοι Καλλιτέχναι», προσέφεραν πολλά στο θέατρο. Η δράση τους ανεστάλη λόγω της Απριλιανής δικτατορίας. Το 1975 ο θεσμός επαναλειτούργησε και έκτοτε δημιουργήθηκαν νέοι εταιρικοί θίασοι: «Ελεύθεροι Καλλιτέχνες», «Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης, «Θεατρίνοι», «Θέατρο της Αλήθειας», «Θέατρο Δραπετσώνας», «Θεσσαλικό Θέατρο», «Θέατρο του λαού», «Οργανισμός Ηπειρωτικού Θεάτρου», «Σύγχρονο Λαϊκό Θέατρο» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ