Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Ομόφωνη έγκριση της Ευρωσυνθήκης

ΡΩΜΗ.--

Ομόφωνα ενέκρινε χτες η ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων τη Συνθήκη της Λισαβόνας, ενώ οι βουλευτές της Λίγκας του Βορρά, που αρχικά είχαν ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τελικά ψήφισαν το κείμενο.

Η έγκριση της Συνθήκης αποτελεί «έκφραση μιας ωραίας σελίδας που αντανακλά την παράδοση της χώρας μας, η οποία είναι συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης», υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζιανφράνκο Φίνι, ενώ ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, τόνισε ότι η ψηφοφορία αντανακλά ένα «ανανεωμένο κύρος του ευρωπαϊκού ρόλου της χώρας μας», προσθέτοντας ότι «χαίρομαι που η κυβέρνηση, η πλειοψηφία και η αντιπολίτευση (σ.σ. του Δημοκρατικού Κόμματος) έχουν εκφράσει μια κοινή θέση σ' αυτό το κρίσιμο ζήτημα για το μέλλον της χώρας».

  • Τουλάχιστον 750 μετανάστες από την Αφρική έφθασαν χτες στο ιταλικό νησί Λαμπεντούσα, όπου οι ιταλικές αρχές τους στοίβαξαν στο κέντρο υποδοχής - κράτησης που υπάρχει στο νησί, δημιουργώντας συνολικά πρόβλημα στη λειτουργία του. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπερναντίνο ντε Ρουμπέις, «όταν το κέντρο είναι υπερπλήρες, όλα αρχίζουν να καταρρέουν», ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει αρκετό νερό για όλους».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ