Σάββατο 2 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφική «εκτός τειχών»
Εργο του Παύλου Σάμιου
Εργο του Παύλου Σάμιου
  • Στη Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας θα παρουσιαστεί (2-30/8), έκθεση ζωγραφικής των: Σπύρου Κουρσάρη, Μάρως Κουμπή και Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλου. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης «Χρυσόθεμις».
  • Είκοσι ζωγραφικά έργα και σειρά κεραμικών περιλαμβάνει η έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στην «Marina Keas Gallery» στο Βουρκάρι της Κέας. Πρόκειται για τοπία, νεκρές φύσεις και σκηνές παιδιών που κολυμπούν. Οι ζωηρές, έντονες αποχρώσεις στις δημιουργίες, δίνουν το στίγμα της ζωής με εκφραστικό και άμεσο τρόπο. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται: «Η ζωγραφική του Γ. Χαδούλη γεννιέται και αναπτύσσεται κάτω από αίθριους ουρανούς, μεσογειακούς ήλιους και αιγαιοπελαγίτικα ακρογιάλια. Με ελεύθερη πινελιά ο καλλιτέχνης καταφέρνει να αποδώσει το φως, τα χρώματα και τα σχήματα του μεσογειακού τοπίου». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10/8.
  • Στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου (Ματογιάννι), από 29/8-4/9 θα παρουσιαστεί έκθεση ζωγραφικής, μεικτής τεχνικής, σε καμβά της Αριστέας Μ. Ρέλλου. Τίτλος της: «Διακοσμητισμός. Οι πρώτοι πίνακες μιας νέας τεχνοτροπίας».
  • «Κάθε στιγμή... μια ματιά» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου (έως 6/8) στην αίθουσα «Fine Arts -Καπόπουλος» στη Μύκονο. Για τον καλλιτέχνη η καθημερινότητα σηματοδοτεί τις στιγμές μας και μας κινητοποιεί. Η δουλειά του, χωρισμένη σε τρεις ενότητες, αναβλύζει καλοκαιρινή διάθεση και κινείται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Η θάλασσα διαγράφει το τελείωμα των έργων. Η αίσθηση του ανολοκλήρωτου, που χαρακτηρίζει το σύνολο της παρουσιαζόμενης δουλειάς, είναι επιλογή του καλλιτέχνη για να γίνει ο αποδέκτης του έργου του συνδημιουργός του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ