Σάββατο 2 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Επιλογές
Του γλεντιού και του χορού

Επιλογή από παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια του γλεντιού και του χορού, καθώς και δικές της δημιουργίες περιλαμβάνει το νέο CD της Σούλας Βαζούρα - ζωντανή ηχογράφηση της περσινής εμφάνισής της στο Λαϊκό Στέκι του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. «Είχα μεγάλη επιθυμία αυτή η μουσική παράσταση να περάσει στη δισκογραφία», λέει η Σ. Βαζούρα, η οποία δεν κρύβει τη συγκίνησή της για τη θερμή ανταπόκριση που έχουν τα τραγούδια της παράδοσής μας στον κόσμο, ιδιαίτερα στους νέους.

Αναφερόμενη στην πολύχρονη διαδρομή της στο παραδοσιακό τραγούδι, σημειώνει την καθοριστική συνάντησή της με τον Αριστείδη Μόσχο και το Μουσικό Σχολείο του. «Κατάφερε να φέρει σ' επαφή με τον πλούτο της παράδοσής μας πολλούς από εμάς τους νεότερους... Με το δάσκαλό μου κάναμε εμφανίσεις σ' όλη την Ελλάδα, δισκογραφικές δουλειές κ.ά.», λέει. Και η ίδια, μαζί με τις χαρές, βίωσε και τον αγώνα και την αγωνία του Αρ. Μόσχου προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί αυτό το Σχολείο, κάτι που διακόπηκε με το θάνατό του.

«Η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται, δε στηρίζει τη μουσική παράδοση. Την έχει αφήσει μόνη και απροστάτευτη... Μόνο κάποια ψίχουλα ρίχνει κατά καιρούς σαν άλλοθι... Το απέδειξε και στην περίπτωση του δασκάλου μας», τονίζει. Ομως παρότι υπάρχει αυτή η κρατική αδιαφορία και το παραδοσιακό τραγούδι είναι «κομμένο» από τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, η Σ. Βαζούρα είναι μάλλον αισιόδοξη. «Μέσα από τις συναυλίες μου σ' όλη την Ελλάδα βλέπω ότι οι άνθρωποι το αγαπούν, συνεχίζουν να τραγουδούν και να χορεύουν στους παραδοσιακούς ρυθμούς», λέει. Το CD «Γλεντήστε και χορέψτε με την Σούλα Βαζούρα» κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία «Φοίνιξ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ