Κυριακή 3 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ασυδοσία των τραπεζιτών

Η κερδοσκοπική ασυδοσία των τραπεζιτών δεν έχει όρια. Χαρακτηριστική είναι και η προχτεσινή είδηση, που δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία τα μεγάλα αφεντικά των τραπεζών αποφάσισαν να μειώσουν μέχρι και 50% ένα από τα πολλά χαράτσια που επέβαλαν στους πελάτες τους.

Συγκεκριμένα, οι τραπεζίτες, αποδέχτηκαν πρόταση της Επιτροπής Ανταγωνισμού - η οποία έκανε ελέγχους για να διαπιστώσει αν υπάρχει «καρτέλ τραπεζών» - να μειώσουν μέχρι και 50% την προμήθεια που εισέπρατταν από πελάτες τους, οι οποίοι έκαναν αναλήψεις χρημάτων μέσω ΔΙΑΣ, από τις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ). Η μείωση αυτού του συγκεκριμένου χαρατσιού, θα αρχίσει να εφαρμόζεται μετά από περίπου... 3 μήνες!

Μετά την αποδοχή των τραπεζιτών, να μειώσουν κατά 50% το συγκεκριμένο χαράτσι - συνεχίζοντας βέβαια να εισπράττουν όλα τα άλλα χαράτσια που εφαρμόζουν στις συναλλαγές με τους πελάτες τους - η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αποφάσισε να σταματήσει τους ελέγχους στο τραπεζικό καρτέλ...

Κανείς, βέβαια, δε θα εμποδίσει αύριο τους τραπεζίτες, να εφεύρουν και να επιβάλλουν ένα άλλο νέο χαράτσι, που να υπερκαλύπτει το όποιο κόστος θα έχουν από τη μείωση κατά 50% των προμηθειών στις συναλλαγές μέσω ΑΤΜ. Και τη δυνατότητα αυτή, τους την παρέχουν απλόχερα οι νόμοι που θέσπισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για ελεύθερο ανταγωνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ