Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ο Ομπάμα αποκαλύπτεται

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Μια ακόμη εγκατάλειψη θέσης από τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, γερουσιαστή του Ιλινόις, Μπαράκ Ομπάμα που εν μία νυκτί η θέση περί επενδύσεων για την ανάπτυξη εναλλακτικών ενεργειακών πηγών και νέων τεχνολογιών, προκειμένου να δώσουν τέλος στην, όπως την είχε χαρακτηρίσει, εποχή του πετρελαίου, αντικαταστάθηκε από το «σχέδιο για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους ενέργειας»...

Ενα σχέδιο που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την αποδέσμευση 70 εκατ. βαρελιών από τα αμερικανικά αποθέματα, ώστε οι τιμές, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, να υποχωρήσουν αλλά και την άντληση μεγαλύτερων ποσοτήτων από τα αποθέματα στην Αλάσκα, κάτι που είχε προτείνει ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Γερουσιαστής Τζoν Μακ Κέιν. Παρά τη στροφή 180 μοιρών η πολιτική διαφήμιση του Ομπάμα που αναφέρεται «ότι οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες ενισχύουν την καμπάνια του Τζoν Μακ Κέιν με 2 εκατ. δολάρια σε συνεισφορές» παραμένει.

Εξάλλου, ο Ομπάμα έχει υιοθετήσει πλήρως τον «πόλεμο κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», προωθώντας μάλιστα τη διεύρυνση του πολεμικού μετώπου στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Πραγματοποίησε ακόμη μία στροφή 180 μοιρών στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών και των παρακολουθήσεων «υπόπτων για τρομοκρατία», υποστηρίζοντας τις αποφάσεις του Μπους για ασυλία των εταιρειών τηλεπικοινωνίας που βοήθησαν σε παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών.

Αναδιοργάνωση γραφείου αντικατασκοπίας γιατί ...έγιναν βούκινο

Προφανώς, λοιπόν, οι εξελίξεις όσον αφορά το κλείσιμο του αμφιλεγόμενου γραφείου αντικατασκοπίας γνωστού ως CIFA- (Counterintelligence Field Activity) μάλλον θα ικανοποιούν τους «στόχους» του Ομπάμα, σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι δραστηριότητες του CIFA πυροδότησαν αντιδράσεις από το Κογκρέσο και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ προκάλεσε πραγματικά σάλο η γνωστοποίηση της βάσης δεδομένων που είχε δημιουργήσει το συγκεκριμένο γραφείο αντικατασκοπίας, γνωστή ως Talon (Threat and Local Observation Notice), που αποκαλύφθηκε ότι περιέχει πληροφορίες για Αμερικανούς που συμμετείχαν σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

Το CIFA δημιουργήθηκε το 2002 από τον Αμερικανό πρώην υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, με πρόσχημα την «αντιμετώπιση απειλών, σε επίπεδο πληροφοριών, από ξένες δυνάμεις αλλά και τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα». Εντούτοις, το γραφείο δεν κλείνει αλλά αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν σε μία νέα υπηρεσία που θα επιβλέπεται από την υπηρεσία πληροφοριών του Πενταγώνου, μία ευρύτερη και καλύτερα οργανωμένη υπηρεσία που ονομάζεται Κέντρο Αντικατασκοπίας - Defense Counterintelligence and Human Intelligence Center.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κόντρα» Σάντερς - Μπούτιτζατζ στους Δημοκρατικούς (2020-02-14 00:00:00.0)
Οξύνεται η αντιπαράθεση με επίκεντρο τις μυστικές υπηρεσίες (2017-01-06 00:00:00.0)
Στήριξη Ομπάμα στην Κλίντον (2016-06-11 00:00:00.0)
Διαξιφισμοί Δημοκρατικών ενόψει των προκριματικών στη Ν. Υόρκη (2016-04-16 00:00:00.0)
Αμερικανικές επαφές με «παλιούς γνώριμους» (2011-09-30 00:00:00.0)
«Ημιτελικοί» για την προεδρική κούρσα (2000-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ