Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΕΕ - ΟΗΕ
«Απάντηση» θεωρούν οι «έξι» την επιστολή της Τεχεράνης

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Επιστολή στην οποία εκθέτει τις απόψεις της, αλλά δεν απαντά στην προσφορά κινήτρων των χωρών - μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γερμανίας, προκειμένου να διακόψει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, υποστηρίζει ότι παρέδωσε, χτες, στον Χαβιέ Σολάνα η ιρανική ηγεσία. Αυτό διέρρεαν επισταμένα πολλοί Ιρανοί αξιωματούχοι, χτες, διευκρινίζοντας, μάλιστα, ότι στην επιστολή δε γίνεται καμία αναφορά στο ενδεχόμενο «παγώματος» του εμπλουτισμού ουρανίου.

Εντούτοις, νωρίς το βράδυ, από το γραφείο του Χαβιέ Σολάνα στις Βρυξέλλες ανακοινώθηκε ότι η ΕΕ έλαβε γραπτώς την ιρανική απάντηση, της οποίας το περιεχόμενο δε θα γνωστοποιήσει μέχρις ότου εξεταστεί ενδελεχώς από εκπροσώπους των πέντε χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γερμανίας. Την πραγματοποίηση σχετικής διαβούλευσης σήμερα επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που επανέλαβε ότι «αν δεν είναι σαφής και ξεκάθαρη η ιρανική θέση υπέρ της αποδοχής της πρότασης κινήτρων, θα επιβληθούν επιπλέον κυρώσεις σε βάρος της».

Αναλυτές εκτιμούσαν ότι η Τεχεράνη επιδίωξε με το γραπτό κείμενο να λάβει περαιτέρω χρονικό περιθώριο μέχρις ότου απαντήσει, όμως, όπως όλα έδειχναν χτες βράδυ, οι έξι είναι αποφασισμένοι να εκλάβουν ως οριστική απάντηση τη συγκεκριμένη επιστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ