Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέες απειλές για εισβολή στη Γάζα

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Με ευρείες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, και μάλιστα σύντομα, απείλησε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας μία μέρα πριν την πραγματοποίηση άλλης μιας συνάντησης ανάμεσα στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Αμπάς και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ολμέρτ, στο σπίτι του δεύτερου στην Ιερουσαλήμ. Ο Εχούντ Μπάρακ έκανε τις δηλώσεις αυτές, χωρίς να έχει προκύψει κάτι νεότερο που να δικαιολογεί, έστω και σε ένα πρώτο επίπεδο, μια αλλαγή της ισραηλινής στάσης απέναντι στη συμπεφωνημένη εκεχειρία.

Σύμφωνα, πάντως, με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Μπάρακ δέχεται ισχυρές πιέσεις από τη στρατιωτική ηγεσία, αλλά και από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Αμυνας, οι οποίοι εκτιμούν ότι η «Χαμάς», που ελέγχει τη Γάζα, αξιοποιεί την εκεχειρία για να προμηθευτεί επιπλέον όπλα. Εκπρόσωπος της «Χαμάς» αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι απειλές Μπαράκ δείχνουν πόσο σέβεται το Ισραήλ την εκεχειρία, αλλά και τη σύγχυση, υπό την οποία τελεί, ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της «Χαμάς».

Παράλληλα, συνεχίζεται και η «κόντρα» μεταξύ «Χαμάς» - «Φατάχ». Εκπρόσωπος της πρώτης προειδοποίησε ότι η οργάνωσή του μπορεί «να καταλάβει την εξουσία και της Δυτικής Οχθης, διά μέσου εξέγερσης, όπως έπραξε και στη Γάζα, σε περίπτωση που η «Φατάχ» επιμείνει να διώκει μέλη και στελέχη της «Χαμάς» εκεί». Ως «κενές περιεχομένου» χαρακτήρισε τις απειλές εκπρόσωπος της «Φατάχ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ