Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τώρα και... νοθευμένο αραβοσιτέλαιο

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση 23 τόνων αραβοσιτέλαιου μολυσμένου με παραφινέλαιο και παρτίδας δημητριακών (νιφάδες καλαμποκιού)

Μετά το επιμολυσμένο ηλιέλαιο, στην ελληνική αγορά βρέθηκε να κυκλοφορεί και μεγάλη ποσότητα αραβοσιτέλαιου μολυσμένου με παραφινέλαιο, για το οποίο ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ζήτησε την ανάκλησή του.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

  • Μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, εντοπίστηκαν στην αγορά μεγάλες ποσότητες νοθευμένου αραβοσιτέλαιου με κραμβέλαιο μολυσμένου με παραφινέλαιο. Πρόκειται για προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Αραβοσιτέλαιο ΕΒΙΟΛ» το οποίο συσκευάζεται από την εταιρεία «Παππά Μ. - Γ. Βερούσης & ΣΙΑ ΕΕ», διακινείται σε συσκευασίες του ενός λίτρου με αριθμό παρτίδας Lot 127 και ημερομηνία λήξης 12/2009. Η συνολική ποσότητα που διακινήθηκε ανέρχεται σε 23 τόνους. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας.
  • Δόθηκε εντολή ανάκλησης για συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος με την εμπορική επωνυμία «1 Frosted Flakes», ζαχαρωμένες νιφάδες καλαμποκιού, δημητριακά για πρωινό, καθώς ανιχνεύτηκε η μυκοτοξίνη Δεσοξυνιβαλενόλη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο. Το προϊόν εισάγεται και συσκευάζεται από την εταιρεία ΙΝΤΡΟΦΕΞ ΕΠΕ, και η συγκεκριμένη παρτίδα έχει ημερομηνία λήξης 3/2009 και αριθμό παρτίδας 0208Α10.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αίρεται ο λόγος απόσυρσης του προϊόντος «Poer-Genius/Refresh - Ποτό από Φρούτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ