Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Καταγγέλλουν τα σχέδια για κεφαλικό φόρο

Αντιδράσεις από ΓΣΕΒΕΕ και Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας

Το έδαφος για τη λήψη νέων φορολογικών μέτρων σε βάρος των μικρών και των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων επιχειρεί να στρώσει η κυβέρνηση με στοχευμένες διαρροές φορολογικών στοιχείων. Αυτό καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τόσο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) όσο και του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΕΣΑ).

Με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη η ΓΣΕΒΕΕ αμφισβητεί την εγκυρότητα των στοιχείων σχετικά με τα εισοδήματα που δήλωσαν οι ΕΒΕ και καταγγέλλει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προετοιμάσει το έδαφος για νέα φοροεισπρακτικά μέτρα και κεφαλικούς φόρους. Χτες ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ έκανε λόγο για «επικίνδυνες γενικεύσεις που οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα» και ανέφερε ότι «αυτοί που μονίμως φοροδιαφεύγουν, νομότυπα ή όχι, είναι αυτοί που κατέχουν τον πλούτο της χώρας, οι οποίοι μένουν στο απυρόβλητο».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας υπογραμμίζοντας ότι επιχειρείται να κατηγορηθούν οι ΕΒΕ ως φοροφυγάδες προκειμένου να στηριχτούν τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ