Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΕΤΡΟΚΑΡΙΜΠΕ»
Σύσταση εταιρείας για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης

ΑΒΑΝΑ.--

Την αποδέσμευση κονδυλίων ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να στηριχτούν 18 χώρες της Καραϊβικής και της Κεντρικής Αμερικής για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την επισιτιστική κρίση και να αυξήσουν την αγροτική τους παραγωγή ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας της Βενεζουέλας Ελίας Χάουα.

Στις δηλώσεις αυτές ο Χάουα προέβη στο πλαίσιο της συνάντησης των χωρών της «Πετροκαρίμπε» που έγινε στην Αβάνα, για την κατάρτιση των σχεδίων για τη δημιουργία μιας επιχείρησης, που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες έχει δηλώσει ότι θα «δημιουργήσει μια ασπίδα εναντίον της πείνας», ενόψει των αυξανόμενων τιμών των τροφίμων σε διεθνές επίπεδο. Οπως δήλωσε ο Χάουα, τα κονδύλια θα διοχετευτούν προκειμένου να αγοράσουν λιπάσματα ενόψει της επόμενης περιόδου της σποράς και είναι ένα προστατευτικό μέτρο έως ότου αρχίσει να λειτουργεί κανονικά η επιχείρηση.

Επίσης, ο Χάουα δήλωσε ότι οι υπουργοί Γεωργίας και άλλοι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συνάντηση συμφώνησαν στις λεπτομέρειες για τη σύσταση της εταιρείας. Οι συμφωνηθείσες προτάσεις θα σταλούν στους ηγέτες των χωρών - μελών της «PetroCaribe» προς κύρωση, σε μια διαδικασία η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, κατέληξε ο Χάουα.

Ο οικοδεσπότης της συνάντησης, αντιπρόεδρος της Κούβας Κάρλος Λάγκε, δήλωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της χρηματοδότησης, της αγοράς τροφίμων, της τεχνικής συνεργασίας και «πολλών άλλων» θεμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ