Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ
Ιδια στρατηγική με τη ΝΔ

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προχώρησαν στη διάσπαση του ΟΣΕ, τη συνεχή μείωση του προσωπικού του και είχαν εκπονήσει σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Αλλά προχτές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης... ανακάλυψε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ που σήμερα ολοκληρώνει το έγκλημα «πουλά, εκποιεί και απαξιώνει» τον ΟΣΕ.

Την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ μέσα στο πρόγραμμά του τάσσεται υπέρ της «απελευθέρωσης» της αγοράς των σιδηροδρόμων και της ενίσχυσης του «ανταγωνισμού», σημειώνοντας στις θέσεις του για το ΟΣΕ ότι πρέπει «ο φορέας εκμετάλλευσης να αναβαθμίζει την επιχειρηματικότητά του στο επερχόμενο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον», η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μ. Καρακλιούμη, επιχείρησε προχτές να εμφανιστεί ότι διαφωνεί με το κυβερνητικό σχεδίου που έρχεται να εξυπηρετήσει ακριβώς αυτούς τους σκοπούς.

Πίσω από τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε η Μ. Καρακλιούμη στον υπουργό Μεταφορών αναφέροντας ότι «ο κ. Χατζηδάκης δρα ως μεσίτης και όχι ως υπουργός», επιχείρησε να κρύψει ότι το ΠΑΣΟΚ όπως και η κυβέρνηση προτείνει στο πρόγραμμά του τη «διατήρηση υπό κρατική ιδιοκτησία των υποδομών μεταφορών ανεξάρτητα από τη μορφή χρηματοδότησης», αφήνοντας ορθάνοιχτη έτσι την πόρτα για αξιοποίηση «φιλέτων» του ΟΣΕ από ιδιώτες, αφού δε δεσμεύεται για αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ