Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΕ
Στη σταθερή τροχιά της συκοφαντίας και των προκλήσεων

Με κατηγορίες σε βάρος των εργαζομένων στον Οργανισμό, επιχειρεί να περάσει το αντιδραστικό της σχέδιο

Με κλιμάκωση της συκοφαντικής επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων στον ΟΣΕ και αναγωγή του προβλήματος των σιδηροδρόμων στη χώρα σε θέμα εσόδων - εξόδων, επιχειρεί η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός να προωθήσουν το αντιδραστικό - αντιλαϊκό σχέδιο της διάλυσης του Οργανισμού και της παράδοσης των κερδοφόρων εργασιών του σε ιδιώτες. Ο Κ. Χατζηδάκης, άλλωστε, το λέει ξεκάθαρα: Στόχος είναι «μια λογική καθαρά επιχειρηματική, προκειμένου ο ΟΣΕ να πάρει παραπάνω χρήματα».

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με χτεσινές δηλώσεις του σε Μέσα Ενημέρωσης προσπάθησε να διαφημίσει το περιβόητο «σχέδιο ανασυγκρότησης του ελληνικού σιδηρόδρομου», καταλήγοντας πάντα στο συμπέρασμα ότι για να υπάρχουν οι σιδηροδρομικές μετακινήσεις και μεταφορές, οφείλουμε να αποδεχτούμε την προτεινόμενη από ΕΕ - κυβέρνηση «λύση» που παρουσίασε προχτές.

Ο Κ. Χατζηδάκης μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα ότι «ο ΟΣΕ είναι ο πιο προβληματικός οργανισμός σιδηροδρόμων σε ολόκληρη την Ευρώπη» και ότι «δεν υπάρχει κανένας άλλος τόσο ελλειμματικός διαχρονικά, όσο είναι ο ΟΣΕ», πάντως αρνείται να απαντήσει στο ερώτημα ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δίνοντας, έτσι, συγχωροχάρτι στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που με δική τους ευθύνη ο Οργανισμός πάει από το κακό στο χειρότερο.

Αντίθετα, με την επιχειρηματολογία του για τα μεγάλα ελλείμματα, με τις συνεχείς αναφορές του στα κονδύλια της μισθοδοσίας, με τους πίνακες με τις αποδοχές εργαζομένων που εμφανίζει, είναι φανερό ότι προσπαθεί να υποστηρίξει την άποψη ότι οι εργαζόμενοι και οι υψηλές τους αποδοχές ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση του ΟΣΕ. Αποσιωπά όμως ότι οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους αμείβονται βάσει των νόμων και των κανονισμών που ισχύουν.

Την ίδια στιγμή και με αφορμή την περιβόητη ...διαφάνεια στα οικονομικά του ΟΣΕ, η κυβέρνηση και ο υπουργός της δε διστάζουν να ρίχνουν σκιές σε βάρος των εργαζομένων, για υποθέσεις που σχετίζονται με κακοδιαχείριση ή και σκάνδαλα οικονομικού χαρακτήρα. Οπως υποστήριξε ο υπουργός, «θα γίνονται έφοδοι του ΣΔΟΕ για δύο χρόνια συνέχεια, μέχρι να στελεχωθεί και να προχωρήσει η εσωτερική Υπηρεσία Ελέγχων του Οργανισμού. Ποιος μπορεί να είναι αντίθετος σε αυτό; Κανένας, παρά μόνο όσοι βάζουν το δάκτυλό στο βάζο με το μέλι».

Στην προβοκάτσια απάντησε αμέσως ο Σωτήρης Ραφτόπουλος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ο οποίος χωρίς περιστροφές δήλωσε: «Η άποψή μας είναι καθαρή και ξάστερη, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καλύψουμε κανένα συνάδελφο που εμπλέκεται σε σκάνδαλα. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Εχει υποχρέωση ο υπουργός - και να αφήσει τη συκοφαντία - να ανακοινώσει τα ονόματα αυτών που έχουν εμπλακεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ