Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Πρόβλημα στον κινητήρα είχε το αεροσκάφος της «Spanair»

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Πρόβλημα στον κινητήρα, άρα και τεχνικό πρόβλημα, είχε το μοιραίο αεροσκάφος της «Spanair», το οποίο συνετρίβη στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης την περασμένη βδομάδα, καθώς δεν είχε αρκετή ισχύ κατά την απογείωσή του, ανέφεραν χθες πληθώρα δημοσιευμάτων του ισπανικού Τύπου μεταφέροντας τις εκτιμήσεις των ειδικών και ενόσω η επίσημη έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζεται.

Στο μεταξύ 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το αεροσκάφος των ιρλανδικών αερογραμμών «Ryanair» πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Λιμόζ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, λόγω αποσυμπίεσης στην καμπίνα.

Το «Μπόινγκ 737», το οποίο εκτελούσε την πτήση Μπρίστολ - Βαρκελώνη - Ζιρόνα, είχε αναχωρήσει από τη Βρετανία με προορισμό την Ισπανία.

Σε ένα άλλο περιστατικό, αεροσκάφος της εταιρείας «Air Dolomiti», θυγατρικής της «Lufthansa», δεν πραγματοποίησε την Κυριακή απογείωση από το αεροδρόμιο του Μονάχου, όταν καπνοί αναδύθηκαν στο βασικό σύστημα προσγείωσης του αεροπλάνου. Η «Air Dolomiti», ιταλική θυγατρική κατά 100% της γερμανικής εταιρίας «Lufthansa», διαθέτει στόλο 19 αεροσκαφών, εκ των οποίων οκτώ μοντέλα ATR 72.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ