Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΗΠΑ
Σαπουνόπερα...

Διαδηλωτές, συνωμοσίες για απόπειρα δολοφονίας, η Χίλαρι Κλίντον, Μαντόνα κατά ΜακΚέιν, τα παζάρια εξουσίας... το Συνέδριο των Δημοκρατικών ανταγωνίζεται επάξια σενάριο χολιγουντιανής ταινίας

«Δημοκρατικό» ξύλο έπεσε στο Ντένβερ, έξω από το κέντρο όπου διεξάγεται το Συνέδριο των Δημοκρατικών

Associated Press

«Δημοκρατικό» ξύλο έπεσε στο Ντένβερ, έξω από το κέντρο όπου διεξάγεται το Συνέδριο των Δημοκρατικών
«Σταματήστε τα βασανιστήρια, σταματήστε τον πόλεμο»... Αυτές οι φωνές, οι φωνές των διαδηλωτών, δεν ακούστηκαν πουθενά. Θάφτηκαν, δε, κυριολεκτικά από τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων στο Ντένβερ, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS 4 στο Κολοράντο.

Μία απόπειρα που αποτελεί δώρο εξ ουρανού... Για την αποσιώπηση των διαδηλώσεων και της καταστολής τους. Για την κατατρομοκράτηση όσων, ίσως, επιθυμούσαν να ενώσουν τις φωνές τους με τους τουλάχιστον 5.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπόστον Γκλόουμπ», που τη Δευτέρα, ημέρα έναρξης του συνεδρίου, προσπάθησαν να φτάσουν στο στάδιο του μπάσκετ όπου λαμβάνει χώρα το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών. Το Συνέδριο, που θα δώσει το προεδρικό χρίσμα στον Μπαράκ Ομπάμα. Οι διαδηλωτές «αποτράπηκαν» από τις αστυνομικές δυνάμεις, που, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Λος Αντζελες Τάιμς», «δε χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν το νέο οπλισμό τους». Παρ' όλα αυτά τη Δευτέρα, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, έγιναν περισσότερες από 24 συλλήψεις διαδηλωτών που κρατούνταν στις ειδικές φυλακές, που δημιουργήθηκαν ειδικά γι' αυτούς, σε τεράστιες αποθήκες της πόλης του Κολοράντο.

Η απόπειρα είναι δώρο εξ ουρανού και για τη δημοτικότητα στις δημοσκοπήσεις του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και για την «ενότητα και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση» που προσπαθούν να επιτύχουν οι Δημοκρατικοί. Παρ' όλα αυτά, η σκιά της Χίλαρι Κλίντον είναι βαριά στο Συνέδριο και η ομιλία της αναμενόταν χθες με «αγωνία»...

Οσο για την απόπειρα, επρόκειτο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να πραγματοποιηθεί αύριο, όταν ο γερουσιαστής του Ιλινόις θα μετέβαινε στο στάδιο του Ντένβερ για την προγραμματισμένη ομιλία του ενώπιον 75.000 μελών, άλλων εκπροσώπων και οπαδών, μετά και την τυπική ανάληψη του χρίσματος των Δημοκρατικών.

Η συνωμοσία αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη ενός ατόμου την περασμένη Κυριακή, στο φορτηγό του οποίου βρέθηκαν δύο πυροβόλα όπλα μεγάλου βεληνεκούς, σύμφωνα με το CBS 4. Ενας από τους συλληφθέντες είχε στην κατοχή του έναν αγκυλωτό σταυρό και ενδέχεται να διατηρούσε διασυνδέσεις με ναζιστικές και ρατσιστικές οργανώσεις.

Πάντως, ο εισαγγελέας Τρόι Εϊντ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο πως δεν πιστεύει ότι υπήρχε πραγματική απειλή κατά του Ομπάμα. Την υπόθεση ερευνά και η «μυστική υπηρεσία» που έχει συγκροτήσει το Κογκρέσο για την ασφάλεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών, σε συνεργασία με 55 πράκτορες του FBI και της CIA.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ