Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Νόμιμο χτύπημα» για την κατοχική δύναμη η σφαγή των αμάχων

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει και αυτός τη σφαγή των αμάχων της περασμένης Παρασκευής, ενώ η πολυεθνική κατοχική δύναμη εξακολουθεί να κωφεύει... επρόκειτο περί «νόμιμης επιχείρησης» όπου σκοτώθηκαν «25 Ταλιμπάν και μόνο 5 άμαχοι».

Απολύτως πειστικά είναι τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αποστολή του ΟΗΕ και τα οποία αποδεικνύουν ότι 90 Αφγανοί πολίτες, στην πλειοψηφία τους παιδιά, σκοτώθηκαν στη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών που εξαπέλυσαν οι υπό αμερικανική διοίκηση στρατιωτικές δυνάμεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε στην Καμπούλ ο Κάι Εϊντε, ειδικός εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι βάσει των στοιχείων αυτών στους 90 αμάχους που σκοτώθηκαν οι 60 ήταν παιδιά, οι 15 γυναίκες και οι 15 άνδρες.

Ηταν «ένα νόμιμο χτύπημα κατά των Ταλιμπάν», επέμεινε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μπράιαν Ουίτμαν, προσθέτοντας ότι ο «αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκε είναι υπό συζήτηση». Ο Ουίτμαν αρνήθηκε επιπλέον να σχολιάσει τη βούληση που εξέφρασε η αφγανική ηγεσία, στον απόηχο της σφαγής των αμάχων, να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της παρουσίας της πολυεθνικής δύναμης. Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως «κατανοεί τις ανησυχίες του προέδρου Χαμίντ Καρζάι», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του Τόνι Φράτο.

Στο μεταξύ μία ακόμη επίθεση κατά της πολυεθνικής κατοχικής δύναμης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Εντούτοις έγινε γνωστή πολύ αργά το βράδυ της Δευτέρας και μετά από ανακοίνωση του καναδικού υπουργείου Αμύνης που ανέφερε ότι από βόμβα στην άκρη του δρόμου στην περιφέρεια Πανγιουέι, στα δυτικά της επαρχίας Κανταχάρ, τραυματίστηκαν επτά Καναδοί στρατιώτες - ο ένας πολύ σοβαρά - και δύο δημοσιογράφοι.

Τέλος, Ιάπωνας εργαζόμενος σε οργάνωση αρωγής απήχθη στο Ανατολικό Αφγανιστάν, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ