Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΘΙΟΠΙΑ - ΣΟΜΑΛΙΑ
Υπό αποχώρηση ο αιθιοπικός στρατός κατοχής

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--

Την αποχώρηση των αιθιοπικών στρατευμάτων κατοχής από τη Σομαλία «ακόμη και εάν δε σταθεροποιηθεί η προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση» στο Αφρικανικό Κέρας, ανήγγειλε χτες ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Μέλες Ζενάουι με συνέντευξή του στους βρετανικούς «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».

Δύο χρόνια μετά την Αμερικανο-αιθιοπική εισβολή το 2006, ο Ζενάουι είπε ότι θα πρέπει να υπολογιστούν «οικονομικές πιέσεις» που υφίσταται η Αιθιοπία με την ιμπεριαλιστική επιχείρηση στη Σομαλία, προσθέτοντας ότι αυτή «δεν μπορεί να είναι δίχως τέλος». Οπως είπε ο Ζενάουι παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς την αποτυχία της αιθιοπικής επέμβασης στη Σομαλία, «η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δαπανηρή και θα πρέπει να ισορροπήσουμε τις εσωτερικές πιέσεις από τη μια και από την άλλη τις πιέσεις στη Σομαλία ώστε να βρούμε μία ισορροπημένη λύση».

Στο μεταξύ, χτες αφέθηκε ελεύθερος με (όχι κρίσιμα) τραύματα από πυρά στον αυχένα και στο γόνατο ο επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σομαλία Χασάν Μοχάμεντ Αλι, έπειτα από ομηρία δυόμισι μηνών. Είχε απαχθεί από το σπίτι του στο Μογκαντίσου στις 21 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ