Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΛΤΑ
Χάθηκαν στη θάλασσα 71 Αφρικανοί μετανάστες

ΒΑΛΕΤΑ.--

Εβδομήντα ένας άνθρωποι, απεγνωσμένοι Αφρικανοί στον αγώνα τους για την επιβίωση πιθανώς σε μία χώρα της Ευρώπης, χάθηκαν στα αφιλόξενα, όπως αποδεικνύονται, νερά της Μεσογείου.

Χθες οι αρχές της Μάλτας, 24 ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου 25 άλλων Αφρικανών οικονομικών προσφύγων προερχόμενων με σκάφος από την Αλγερία στα ανοιχτά της Ισπανίας, ανακοίνωσαν ότι αλιευτικό σκάφος συνέλεξε οκτώ μετανάστες από το μισοβυθισμένο φουσκωτό, που έπλεε ακυβέρνητο επί μέρες, περίπου 40 μίλια νοτίως της Μάλτας.

Αρχικά οι διασωθέντες είπαν στους ψαράδες ότι στο φουσκωτό επέβαιναν 18 άτομα. Εντούτοις, η αστυνομία της Μάλτας ανακοίνωσε ότι από τις καταθέσεις που ελήφθησαν διαπιστώθηκε ότι στο φουσκωτό επέβαιναν 79 άτομα, μεταξύ των οποίων οκτώ γυναίκες και ένα παιδί. Πολεμικό αεροσκάφος της Μάλτας έκανε έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων οικονομικών προσφύγων, αλλά δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος τους και οι φόβοι έγιναν βεβαιότητα ότι χάθηκαν διά παντός στην κεντρική Μεσόγειο. Φέτος, περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες, κυρίως από τη Βόρεια Αφρική, κατόρθωσαν να φτάσουν στη Μάλτα. Η τελευταία μεγάλη τραγωδία που σημειώθηκε ανοιχτά της Μάλτας ήταν το Μάη του 2007, όταν βυθίστηκε ένα μικρό σκάφος το οποίο μετέφερε 53 μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ