Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καθημερινά σε γιαπιά κι εργοτάξια

Την Κυριακή στις 9 π.μ. στο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ» η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Με εξορμήσεις σε μεγάλα εργοτάξια και γειτονιές συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που θα γίνει την Κυριακή 7 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ., στο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ» (ΜΕΤΡΟ «Μεταξουργείο»). Χτες το πρωί κλιμάκιο του συνδικάτου βρέθηκε στο εργοτάξιο του μετρό στο Χαλάνδρι.

Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, το Ασφαλιστικό, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και η Παιδεία, η Υγεία κλπ. είναι θέματα που κυριαρχούν στις δεκάδες συζητήσεις που γίνονται καθημερινά και αναδεικνύουν την ανάγκη για μαζική συμμετοχή των εργατών στη ΓΣ της Κυριακής. Την ανάγκη η συζήτηση και οι αποφάσεις της ΓΣ να συμβάλουν αποφασιστικά στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, που θα γίνουν αρχές Οκτώβρη.

Στο μεταξύ, πληρώθηκαν την περασμένη βδομάδα οι εργαζόμενοι από το εργοτάξιο της «Μηχανικής» στο Μελίσσι Κορινθίας. Παραμένουν όμως απλήρωτοι όσοι δουλεύουν σε άλλα εργοτάξια. Η εργοδοσία δεσμεύτηκε για την καταβολή των δεδουλευμένων μετά τη δυναμική κινητοποίηση που οι εργάτες - οι οποίοι βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας από τις 7 Αυγούστου - πραγματοποίησαν στην Αθήνα (με την ολόπλευρη στήριξη της κλαδικής Ομοσπονδίας και των Συνδικάτων Πάτρας και Αθήνας των Οικοδόμων). Αποδείχτηκε ακόμα μία φορά δηλαδή η αναγκαιότητα και η αποτελεσματικότητα του συλλογικού αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ