Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξετάσεις ΠΑΣΟΚ στους εφοπλιστές

Ξεσπάθωσαν χτες οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός τους για την ακτοπλοΐα. Ωστόσο, παρά την προσπάθειά τους να ψευτοαντιπολιτευτούν τη ΝΔ, ούτε στο ελάχιστο δεν κατάφεραν να ξεστρατίσουν από τη στρατηγική γραμμή πλεύσης που επιτάσσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, που με συνέπεια υπηρέτησαν σαν κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ διαπιστώνει «την προνομιακή μεταχείριση κάποιων γαλάζιων στελεχών στο χώρο της ακτοπλοΐας, τα οποία από το 2004 και μετά μετεξελίχθηκαν σε ισχυρούς ακτοπλοϊκούς παράγοντες και, ταυτόχρονα, σε αποδέκτες γενναίων κρατικών επιδοτήσεων για γραμμές οι οποίες είναι άγονες στο Αιγαίο, αλλά γόνιμες όπως φαίνεται για τους ίδιους».

Επικεντρώνει σκόπιμα το ζήτημα στα πρόσωπα και όχι στην πολιτική, με δεδομένο ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ το μόνο που άλλαξε ήταν τα ονόματα των «ευνοούμενων», και όχι τα προνόμια που αυτοί απολαμβάνουν. Το ΠΑΣΟΚ παρατηρεί ακόμα ότι «από 50 επιδοτούμενες γραμμές το 2003, με κόστος 25 εκατομμύρια ευρώ, έχουμε φτάσει στις 84, με κόστος 75 εκατομμύρια ευρώ», κρύβοντας ότι αυτό που μεσολάβησε είναι η ληστρική για το λαό «απελευθέρωση», που το ίδιο σαν κυβέρνηση στήριξε και νομοθέτησε.

Οσο για τη διέξοδο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, αυτή βγάζει μάτι: «(...) διαμόρφωση κατάλληλου επιχειρηματικού κλίματος, που θα ευνοήσει νέες επενδύσεις για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου και θα παρέχει ειδικά μέτρα και πολιτικές στήριξης σε μικρά εταιρικά σχήματα που εδρεύουν στα νησιά και αποτελούν θύλακες απασχόλησης». Δηλαδή, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η λύση στο χάλι της ακτοπλοΐας δεν είναι άλλη από την παροχή νέων επιπλέον κινήτρων στους μεγαλοεφοπλιστές για να λυμαίνονται τις θάλασσες και τις λαϊκές ανάγκες.

Είναι απορίας άξιο ποιος - η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ - αντιγράφει από ποιον στις εξετάσεις που δίνουν στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ