Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Συνεχίζεται το ταξίδι του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, με εκδηλώσεις σε πόλεις της περιφέρειας, αφιερωμένες στα 90χρονα του Κόμματος και τα 40χρονα της ΚΝΕ. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων τις επόμενες μέρες πραγματοποιούνται:

  • Αύριο Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, στην Ελασσόνα, με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη νεολαία». Θα μιλήσει ο Αντ. Αξελός, μέλος του ΣΠ Θεσσαλίας και γραμματέας του ΤΣ Υπαίθρου της ΚΝΕ.
  • Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Πάρκο ΣΠΚ, στον Πύργο Ηλείας. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ.
Στην Καλαμάτα

Κεντρική προφεστιβαλική εκδήλωση διοργανώνεται στην Καλαμάτα την Παρασκευή και το Σάββατο, 5 και 6 Σεπτέμβρη αντίστοιχα.

Την Παρασκευή θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Μπολέτης, γραμματέας του ΝΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες από μαθητικά - φοιτητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Θα υπάρχει μουσικό αφιέρωμα στους μεγάλους δημιουργούς Μίκη Θοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι, από τους: Παλαιολόγου Αλεξάνδρα, Αλεξανδροπούλου Υπαπαντή, Τσούλο Γιώργο, Πατχίτη Λεωνίδα, Θεοδωροπούλου Κωνσταντίνα. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Παναγιώτη Σταθέα.

Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία από μαθητικά - φοιτητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα, προβολή ντοκιμαντέρ για τους νέους εργαζόμενους, καθώς και παρουσίαση του βιβλίου «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ», των Ρ.Ο. ΜΠΟΓΙΕΡ και Χ.Μ. ΜΟΡΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη και «15:50» και λαϊκό γλέντι από τη ρεμπέτικη κομπανία, με τους Καντζιλιέρη Παναγιώτη, Πιφέα Σωτήρη, Καντζιλιέρη Δημήτρη, Κοκορογιάννη Πηνελόπη.

Στις φυλακές Ιτζεδίν

Προφεστιβαλική εκδήλωση, στα πλαίσια των 90 χρόνων του ΚΚΕ και των 40 της ΚΝΕ, διοργανώνουν η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ το διήμερο 12-13 Σεπτέμβρη 2008 στο χώρο των Φυλακών Ιτζεδίν προς τιμήν των αλύγιστων της ταξικής πάλης που πέρασαν απ' εκεί εξόριστοι.

Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τιμής. Η αναχώρηση θα γίνει από Πειραιά, την Πέμπτη 11.9.2008, και η επιστροφή, την Κυριακή 14.9.2008. Πληροφορίες - συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6977453200 και, από 1.9.2008, στα τηλέφωνα 210.883.136 και 210.8225.407.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ